Цял корпус футболни съдии е впрегнат да прави „Лудогорец“ шампион за 13-и път, гласи

 мълвата във футболните среди. Едни и същи рефери се въртят веднъж да свирят мачове на делиорманците, а друг път да дежурят на ВАР-а. Въпросната далавера накрая доведе до чудовищния скандал на мача „Левски” - „Лудогорец” (0:1). На „Герена“ съдията Георги Гинчев се оплеска, но изпълни задачата – Делиорманът да бие, а сините да не получават картони и да нямат наказания за предстоящото дерби с ЦСКА.

 

За въпросния Гинчев се говори, че е протеже на настоящия шеф на ВАР-а във футбола ни Петър Петров – Пръчкаджията. Гинчев и Петров са от Велико Търново, а вторият се явява нещо като ментор на протежето си и го лансира в съдийството. За слугинажа си към „Лудогорец” Георги

 Гинчев скоро щял да бъде издигнат до международен съдия. А Пръчкаджията, който е и бивш шеф на съдийската комисия, се води човек на „Лудогорец”.

Като такъв заема важни постове, коли и беси сред реферите.

 

Какъв качамак забърка Георги Гинчев на „Герена”? „Левски” има съвсем справедливи претенции, че бразилецът от „Лудогорец” Руан Круз трябваше да бъде изгонен в 63-тата минута за втори жълт картон. Както и че през второто полувреме имаше дузпа в тяхна полза. Съдията обаче внимаваше на кого точно от сините показва картони. Очевидно с цел да нямат наказани играчи на „Левски” за предстоящото дерби срещу ЦСКА, който пък се очертава като най-сериозен конкурент на делиорманците за титлата. Гинчев най-много пазеше бразилеца Велтон, който вече беше натрупал четири жълти и при пети щеше да изгори.

 

Панамецът Кордоба извърши ред нарушения без санкция. Франсето Петрис се размина само с един жълт картон, при положение че беше и за втори.

Във всички се намеси ВАР. Само че рефер №1 Георги Кабаков, който уж трябваше да следи събитията на монитора, не видя нищо.

 

Твърди се, че след мача от синия лагер Кабаков са го питали къде му е кучето, понеже не били виждали слепец без куче.

 

Георги Гинчев се прочу с лудогорската си свирка и през миналия сезон в мачовете с двата варненски отбора

„Спартак” и „Черно море”. Дори иначе сдържан треньор като Илиан Илиев не издържа: „Пълна

 излагация! Няма какво да коментирам такива момчета като главния съдия. Те са сложени да слугуват! Справката за изминалите 10 мача на „Лудогорец“ показват, че все едни и същи съдии се въртят или като главни, или на ВАР.

Това са Никола Попов, Волен Чинков, Драгомир Драганов и Георги Гинчев.

Георги Кабаков засега го държали резерва, за да не се излага, както стана с ВАР-а на „Герена”. Във футболните среди ги определят като „корпуса за бързо реагиране”, когато трябва да се свири за отбора от Разград. В същата група бил и Красен Георгиев, за когото се говори, че често може да бъде забелязан в един от офисите на спонсорите на „Лудогорец” във Варна.

 

Скандалният Георги Гинчев бил протеже на Пръчкаджията – цял корпус от съдии за поръчки слугува на „ЛУДОГОРЕЦ“

 

Менторът на съдиите Петър Петров - Пръчкаджията

Същият този Георгиев отърва делиорманци от загуба у дома срещу пловдивския „Ботев” и удължи времето толкова, че да падне изравнителният гол за 2:2. На този мач двамата бяха в комбинация с Драганов на ВАР-а. Останалите „дуети” били Чинков – Драганов, Гинчев – Чинков, Попов – Драганов, Драганов – Гинчев, Попов – Чинков и Гинчев – Кабаков. Пращали ги по двойки, за да е сигурно съдийството за „Лудогорец” и на терена, и на ВАР.

 

Скандалният Георги Гинчев бил протеже на Пръчкаджията – цял корпус от съдии за поръчки слугува на „ЛУДОГОРЕЦ“ - Снимка 2

 

Съдията Георги Гинчев

Говори се още, че имало други съдии, които пък били зачеркнати да ръководят мачове на „Лудогорец” или да дежурят на ВАР. Сред тях например били Валентин Железов и Георги Давидов. В „Лудогорец” имали съмнения, че са хора на Гриша Ганчев и Венци Стефанов, и не искали да им свирят.

Източник: Уикенд