Легендата на българската борба Симеон Щерев все още скърби за сина си.

 

Припомняме, че той изгуби наследника си в разгара на ковид пандемията през 2020 г. Симеон-младши лежа цял месец в болница, където бе на апаратно дишане, но за съжаление не успя да се пребори за живота си. Той си отиде от този свят на едва 33 години, а баща му се отдръпна за доста време от работата, за да успее да се справи с мъката си.

 

Симеон Щерев се върна към професията си след сполетялата го трагедия

Към днешна дата обаче коравият световен шампион по борба свободен стил и бронзов олимпийски медалист от игрите в Сеул '88 отново е под светлините на прожекторите. Наставникът на Станка Златева бе представен като треньор на женския национален отбор на Азербайджан.

 

64-годишният специалист е натоварен със задачата да подготви състезателките си за предстоящите олимпийски игри догодина в Париж. Азерите чакат медали от две натурализирани състезателки – украинката Мария Стадник и българката Елис Манолова.

Брюнетката, родена в кърджалийското село Върбен бе на крачка от бронза на игрите в Токио, но отпадна преди полуфиналите от киргизстанската състезателка в категория до 68 кг.

 

Щерев обаче обещал на азерите, че сега ще я подготви за място на подиума. Той ще работи за изключително висока заплата в Баку, а и освен това разчита на бомбастични премии, които азерите дават за всеки спечелен медал на олимпийските игри. Запознати посочват, че наградата за злато надхвърля 300 000 долара.

Източник: Уикенд