Кирил Домусчиев си прави много добре ко взима и дава в „Лудогорец“. Само от продажбата на футболисти това лято, спастри набързо 10 млн. евро.

 

Разградският отбор се оказал пълен с играчи, някои от които излишни. На Домусчиев му писнало да плаща огромни заплати и решил да ги продаде в чужбина. Само от първите три трансфера „Лудогорец“ се оказа доста напред с материала.

 

Първите 8 млн. дойдоха от продажбата на бразилеца Игор Тиаго в „Брюж“. Преди да се стигне до рекордния за българските стандарти трансфер, нападателят бил следен няколко месеца от белгийския отбор. Предвид, че има запазени 12.5% от следващата продажба на футболиста, не е изключено „Лудогорец“ да получи и още пари. Според откупната му клауза продажбата трябва да бъде за поне 30 млн. евро.

 

Халфът от Ангола Мануел Шоу, останал извън сметките на треньора Ивайло Петев също бе изваден на сергията и бързо му бе намерен нов отбор – израелският „Макаби Хайфа“. Евреите платиха за него 1.2 млн. евро.

Густаво Нонато пък замина под наем за родината си Бразилия, където ще играе в „Сантос“. От него в „Лудогорец“ влизат още около половин млн. евро.

 

Очаква се да бъдат продадени и още футболисти и то най-вече тези, които са излишни в отбора. Повечето от тях били доведени от директора Георги Караманджуков, който вече бил предупреден да не води куцо и сакато да играе в Разград.

 

Пече се трансфер и на Кирил Десподов

В момента Домусчиев пече друга едра сделка на стойност поне 6 млн. евро за Кирил Десподов. Наредено е да му се търси нов отбор. Да помогне в продажбата се е нагърбил и Стилиян Петров, който е с дебели връзки в елитните дивизии на Англия и Шотландия. Руският „Краснодар“ е готов да даде въпросната сума, но Десподов не е навит да ходи там.

 

Целта на Кирил Домусчиев е да избие разходите от лятната селекция и най-вече от закупуването срещу 3 млн. евро на швейцареца Квадво Дуа от „Нюрнберг”. Най-скъпият играч получи травма само след два мача и в момента се лекува.

 

Още над половин милион отидоха за Сонко Сундберг от „Левски”. За да се компенсират разходите, Домусчиев е наредил на треньора Ивайло Петев да прави, да струва, но да класира отбора в групите на един от двата турнира на УЕФА – Лига Европа или Лига на нациите, откъдето щели да паднат поне 3 милиона евро награден фонд.

Източник: Уикенд