Кризата В ЦСКА доведе до разкол в ръководството, отбора и публиката. Назначението на треньора Нестор Ел Маестро, който смени Саша Гилич преди има-няма две седмици, се оказа пълен провал и отприщи невиждани от години скандали на „Армията“.

След унизителното отпадане от Европа и боя от „Лудогорец“ (0:3) вече се чуват гласове за нова треньорска смяна.

 

В червения лагер обаче са тотално разделени по въпроса кой трябва да вади отбора от калта, разкриват близки до клуба. От едната страна на барикадата са застъпниците на фамилия Ганчеви, а от другата са техните опозиционери от кръга около Христо Стоичков. Първите не дават зор за треньорска смяна, но ако се налага заместник на Ел Маестро, това би трябвало да бъде Стамен Белчев.

 

Хасковлията на практика е част от ЦСКА, тъй като в момента води дублиращия отбор на червените във „В“ група и трябва само едно обаждане, за да бъде привикан на секундата в първия тим.

 

Другият удачен вариант бил Христо Янев, който е без работа, след като през лятото напусна „Пирин“. Гришата бил готов на този ход, ако положението с Ел Маестро излезе извън контрол. Аргументите за двамата треньори били железни - хем вече са водили ЦСКА и познават работата на „Армията“, хем са послушни и ще играят по свирката на Ганчеви.

 

Пътник ли е Ел Маестро?

В другия лагер обаче не щат и да чуят за тези треньори. Противниците на Ганчеви настояват юздите на клуба да се поемат от другия властови център в управлението около Христо Стоичков. От тях се искало да назначат авторитетен треньор с опит, който да не се влияе от собствениците за футболните въпроси.

 

От „Армията“ вече пуснаха обичайното съобщение, в което се казва, че ръководството има пълно доверие към треньора Ел Маестро и няма да го сменя. Това винаги е знак, че при следващ гаф разводът е неизбежен. За да получи втори шанс, сръбският треньор поискал извънреден тренировъчен лагер за отбора в Тетевен по време на паузата за националните отбори, за да потуши пожарите в съблекалнята.

 

Както в ръководството и публиката, разделение има и в отбора. Играчите са се разцепили на българи и чужденци, на старши и новобранци. Ако Ел Маестро не промени нещо в скоро време, е пътник, прогнозират във футболните среди.

Източник: Уикенд