Около разследването на мистериозния инцидент с биатлониста Красимир Анев, изплува нова версия.

 

Има вероятност 36-годишният мъж от Самоков, който бере душа в болница с тежка огнестрелна рана в корема, да не е направил опит за самоубийство, каквито бяха първите предположения. Възможно е оръжието му да се е насочило към него при сборичкване с друг човек, подозират разследващите.

припомняме, че биатлонистът бе открит прострелян в корема от личното му оръжие край язовир „Дренов дол“, близо до Кюстендил, вечерта на 1 ноември. След около седмица в изкуствена кома лекарите успяха да спасят живота му, макар все още да е в опасност.

Спортистът вече е контактен, но все още не може да говори, тъй като е интубиран.

 

Първоначалната версия за инцидента бе опит за самоубийство от любовна мъка, но нищо чудно да се окаже грешна.
Факт е, че в дъното на драмата стои жена. Анев, който след края на спортната си кариера започна работа в армията като инструктор по физическа подготовка към Военновъздушните сили (ВВС), се е срещал в Самоков през последните месеци с въпросната дама.

 

За нея се знае, че също работи в армията. След известно време обаче е преместена на служба в Кюстендил. Колеги на Анев му пускат мухата, че на новото място хубавицата е започнала връзка с човек от военното ръководство. Шушукало се, че в района има поляна, където често влюбени и прелюбодейци се отдавали на интимни ласки.

 

Опит за самоубийство или инцидент доведе Красимир Анев до състояние на кома?

Именно там край язовира „Дренов дол” Анев хванал своята тръпка с друг мъж, издават запознати със случая. Какво се е случило след това все още остава загадка. Трудно е да се повярва на първоначалната версия, че Анев просто е извадил пистолета си и се е опитал да се самоубие с изстрел в корема.

„Никой не слага край на живота си по точи начин. Ако някой реши да се самоубива, се гръмва в главата и край”, коментират в Кюстендилско.

Другата версия, по която се работи, включва скандал и сборичкване между Анев и любовника на неговата изгора. Напълно възможно е при борбата мъжът да е насочил пистолета към тялото на Анев, който пък в същия момент да е натиснал спусъка.

 

Секунди по-късно военнослужещата изгора на биатлониста подава сигнал за инцидента на 112. Дни преди кървавата драма Анев публикува цитат на Павел Вежинов в социалната мрежа: „Всяко предателство започва с доверие“.

Източник: Уикенд