Мъри Стоилов е готов да подаде оставката си като треньор на „Левски“ като част от войната му със собственика на клуба Наско Сираков.

 

Хасковлията се надява, че по този начин ще предизвика бунтове на публиката от „Герена“ и Сираков ще бъде принуден да си тръгне, оставяйки акциите в офиса на „Тодорини кули“. При такова стечение на обстоятелствата, собствеността върху „Левски“ ще попадне в ръцете на сдружението „Левски на левскарите“, зад което стоят Мъри Стоилов и изпълнителният директор на клуба Иво Ивков.

 

Мъри пише оставка в „Левски“

56-годишният Стоилов планира да подаде оставката си преди или след общото събрание на акционерите на отбора, което е насрочено за 6 април. На предстоящото събиране се очаква Сираков да бие шута на директора Иво Ивков, който в последните няколко месеца дава пресконференции срещу него. Отново тогава се очакват и метежи от „София Запад“, които заедно с Мъри и Ивков са в основата на „Левски на левскарите“ и искат да вземат отбора от Сираков.

 

По план напускането на треньора, трябва да ескалира още повече напрежението, тъй като мотивът ще е невъзможност да се работи със Сираков.

Войната през последните седмици преминава във взаимни обвинения в лъжа между най-високопоставените фигури в клуба. Мъри и Ивков обвиниха Сираков, че е провалил продажби в чужбина на футболистите Хосе Кордоба и Адриан Краев за 6 млн. лв. по-рано тази година. Според тях с въпросните пари е можело да бъде покрита част от дълга към НАП, който възлиза на стойност 11 млн. лв. и заплашва лиценза на сините за следващия сезон.

 

Същевременно обаче Сираков се консултирал не само с НАП, а и с финансови експерти. Когато научили, че собственик на руския футболен отбор „Сочи“ е олигархът Борис Ротенберг, който е от най-близкото обкръжение на Путин, им настръхнали косите. Станало ясно, че плащането няма как да бъде преведено легално в страната.

Как ще се развият нещата в отбора само времето ще покаже.

Източник: Уикенд