Смята се, че основната причина за освобождението на Любо Пенев от ЦСКА 1948 е донос, че редовно подпийнал или с махмурлук за тренировките. Изгонването станало през миналия декември, а официалната позиция на клуба е, че визиите им за работа и развитие се разминавали. Пенев тогава също потвърди, че ЦСКА 1948 е решил да въведе промени в управлението на спортно-техническата част.

Вътрешни източници потвърждават, че именно донос е причината за раздялата им, като в сигнала се твърдяло, че Пенев регулярно злоупотребявал с алкохола, дори вече имал и торбички под очите. Не се знае дали подадената информация до ръководството на клуба отговаря на истината или не.

Любо Пенев изритан от ЦСКА заради махмурлук

Натопили го, че Ел Голеадор идвал с тъмни очила на тренировките и явен махмурлук, на което били свидетели и самите футболисти. Донесението е било адресирано до ръководството и спонсора Цветомир Найденов.

А и от преди това е имало напрежение между Пенев и клубното ръководство и доносът изцяло влошил положението. Сред шефовете е и Стойчо Младенов, а с него Пенев има явна вражда.

Ел Голеадор вече е треньор на Хебър, където до момента не са постъпвали сигнали от доброжелатели, че злоупотребява с чашката. Някои оправдават евентуалните му прегрешения в ЦСКА 1948 със загубата на майка му през септември и то преди дербито срещу армейския ЦСКА. На срещата Пенев чуваше не малко псувни по негов адрес от публиката на опонентите, а до неотдавна те го издигаха на пиедестал.

Освен това се говори, че и банките са по петите му за сериозни задължения към тях.

Утеха му остава връзката с красивата Кристина, която е бившето гадже на боса на ВИС Васил Илиев. С нея има син, носещ името Николас Пенев, който бе с него в ЦСКА 1948 до преди скандала, а в момента играе във втория отбор на Септември.

Източник: Уикенд