Паметникът на Георги Аспарухов, известен с прякора "Гунди", успя да скара синята общност, когато беше официално открит. След тази церемония, отборът на Левски падна с 0:1 от Лудогорец на стадион, наречен на един от най-великите футболисти в историята на България.

Интересно е, че текущото ръководство на 26-кратния национален шампион изглежда не сподели важната новина. "ПФК Левски и тяхното ръководство забравиха да споменат за събитието. Те казаха, че не са осведомени – всички останали знаят за него, само те изглежда не. Единствените, които не споменаха нищо, са ПФК Левски и настоящото му управление. Защо така стана, може да попитате тях ", сподели Адриан Петков, известен фен на Левски.

Той, заедно с друг поклонник на отбора - Милен Панайотов, бяха гости в "Студио дерби" и разкриха повече подробности около паметника на "Гунди", който се намира в парк "Гео Милев".

Левски не уважи Гунди, паметникът струва над 80 бона

"Изграждането на паметника на Георги Аспарухов струваше малко повече от 80 000 лева. Проектът трая три години и беше изключително сложен. След като беше избрано подходящото място, кметът на Община Слатина предложи да се направи паметник в пълен ръст. Скулпторът се съобрази и създаде нещо перфектно. Имаше множество бюрократични процедури, които не можеха да бъдат избегнати.

Според закона, паметникът остава под управление на Столичната община, като те ясно заявяват намерението да го поддържат и охраняват.

Източник: lupa.bg