Оферта, която не само не е за изпускане, но и която малцина получават през целия си живот. Това се случи с Димитър Бербатов, който още "дава заето" от разговора си с легендата сър Алекс Фъргюсън. Великият футболен мениджър и пръв приятел на Христо Стоичков, лично поканил Бербо в Англия.

"Остави България и това, към което си се насочил, защото тук можеш наистина да се развиеш и да правиш това, за което си роден. Ти не си за бюро, а за терена и те очакват легендарни мигове", това казал Фъргюсън на Митко, което било повече от всичко, което е очаквал.

В момента Бербатов взима най-трудното си решение, а именно да напусне ли наистина България, за да стане треньор на Острова. Знаем, че от няколко години Митко си блъска главата в стена, опитвайки се да стане директор на БФС.

Това обаче не му се получава, защото бившият и настоящ негов шеф Боби Михайлов здраво е хванал юздите и на няколко пъти е преизбиран като негов лидер.

"Може би Бербо, който още е твърде голям идеалист, трябва да започне да гледа реално на картинката и да прави това, което е най-изгодно за самия него. Боят с вятърни мелници е до време, но и винаги след това се чувстваш изтощен и дори глупав", коментират близки до него.