Ръководителят на БФС – Боби Михайлов, е предупредил сръбския треньор на националния ни отбор Младен Кръстаич, че ще му бие дузпата.

 

Поставил му е ултиматум – да спечели 4 точки от предстоящите два мача с Литва в Каунас и Сърбия в Разград. Това означава, че трябва да постигне победа и поне един равен резултат. В противен случай, Кръстаич ще бъде отстранен от поста си.

 

Кръстаич аут, ако паднем от Сърбия

Задачата пред треньора изглежда лесно изпълнима, но на българския национален отбор не може да се има пълно доверие. В миналото вече се издъниха като гости на литовците, където през октомври 2021 година пострадаха със смазващ резултат 11:3. Въпреки че Литва е по-известна с баскетбола, отборът на България претърпя поражение под ръководството на тогавашния треньор Ясен Петров, когато Фьодор Черних отбеляза два гола в последните минути на срещата. Сега Кръстаич трябва да се пребори с литовците и след това да постигне поне равен резултат със сънародниците си от Сърбия в Разград. В противен случай ще му бъде показан изходът.

 

Във футболните ни среди се чуха вопли да махат Кръстаич още след катастрофата на старта в квалификациите за Евро 2024, където паднахме от Черна гора (0:1) в Разград и срещу Унгария (0:3) в Будапеща. Оттогава Кръстаич имаше на разположение три месеца, за да оправи трагедията в националния отбор, както и да разучи добре предстоящите съперници.

 

Само че сърбинът по-често го удряше на ядене и пиене в Белград. Макар че двубоят с неговите сънародници хич не изглежда лесен. „Вероятно Кръстаич води разузнаването от някоя кафана в Белград", гадаят чиновниците от футболния съюз.

 

Източници от БФС твърдят също, че националните ни ритнитопковци си направили устата да играят за премии и в двата предстоящи мача. Тарторите начело с Кирил Десподов уведомили за това Бобката, който обаче им казал, че ще пият по една студена вода.

БФС щял да им плати само ако се класират на европейското, което дотук изглежда напълно невъзможна мисия.

Източник: Уикенд