Голямата битка за наследството на прочутия германски футболист Франц Бекенбауер, започна броени дни след кончината му. Славният защитник на „Байерн“ и Бундестима остави богатство от 160 млн. евро, което приживе го нареди в топ 500 на най-заможните германци. Немските медии твърдят, че Кайзера е написал завещанието си в най-тежките моменти от своето боледуване. То е официално заверено от нотариус още преди около година. По всяка вероятност обаче ще възникнат семейни войни, както и оспорвания за наследството му.

 

Освен гениален футболист, приживе Бекенбауер се оказа и находчив бизнесмен. Извън приходите му като играч, треньор и ръководител в германския футбол, популярността му помага за сочни спонсорски сделки с гиганти като „Адидас“, пивоварната „Ердингер“ и „Мерцедес“, от които с времето натрупва милиони.

Малко известен факт е, че на младини Кайзера пробива в музиката – през 1966 г. достига до седмо място в музикалните класации с песента „Добри приятели, които никой не може да раздели“. Само за заснемането на клипа към парчето той получава 100 000 дойче марки, внушителна сума за онова време. По-късно инвестира в търговията с движими и недвижими имоти, откъдето трупа и още пари.

 

През забележителния си живот той има 3 съпруги и 5 деца, едно от които е плод на извънбрачна връзка. По родителска линия пък има 4 братя и 2 сестри, всеки от които може да претендира за дялове от авоарите му на стойност около 160 млн. евро.

 

Бекенбауер усеща, че не му остава още много живот още през ноември м.г. и разпределя богатството си с нотариално заверено завещание и мотив, че не иска караници за пари в семейството. В Германия обаче подозират, че се случва точно обратното и сред най-близките му вече вървят интриги, тъй като богатството му не е разпределено поравно.

 

Хора от обкръжението на легендата разкриват, че основните фигури в завещанието са последната му съпруга – 57-годишната Хайди и двете им деца (Джоел – 23 г. и Франческа на 20 г.). Именно за тях отива според твърденията най-солидната част от финансовото състояние на футболната легенда. Към нея са прибавени имение в алпийския курорт Китцбюел и семейна резиденция в Залцбург, където издъхна на 7 януари след дълго боледуване.

 

Какво се полага на останалите наследници за момента остава загадка. Първата съпруга на именития футболист – Бригите Ватман му ражда двама синове – Михаел и Щефан, който обаче издъхна от тумор в мозъка за ужас на фамилията през 2015 г. Тепърва ще се разнищва за какво и колко ще претендират Бригите и Михаел.

 

Сложно е положението и с първородния син на Кайзера – Томас, който се ражда от извънбрачната му връзка с Ингрид Крьонке, когато е едва 18-годишен. След като се жени за Бригите, двамата печелят родителските права над детето, което днес е вече на 60 години.

 

През 90-те футболистът вдига тайна сватба със служителката на германския футболен съюз Зибиле Ваймар, от която няма наследници, а бракът им продължава на хартия до 2002 г., така че тя също се нарежда на опашката за наследството му. По всяка вероятност в завещанието му присъстват братята и сестрите му, което още повече ще оплете в интриги родата.

Източник: Уикенд