Треньорът Александър Томаш, който дойде с големи фанфари в ЦСКА, е луд за връзване – само в рамките на няколко седмици е успял да настрои срещу себе си голяма част от отбора. Броженията в червения лагер лъснаха след срамната загуба от „Септември“ (0:1). Оказва се, че чуждестранните звезди вече не мога да понасят 46-годишния търновец, редовно изпадащ в нервни кризи и овикващ футболистите за щяло и нещяло. Истерикът дори стигнал дотам, че в изблик на ярост налетял да бие свой играч в съблекалнята пред очите на целия отбор, издават от кухнята на червените.

 

Скандалната случка се разиграла на почивката на мача с „Черно море" (0:0) на 28 септември във Варна. По време на разбора в съблекалнята напрегнатият Томаш обявил, че ще прави промени в състава и ще извади от игра Матиас Фаетон за сметка на Илиян Илиев-младши. Нападателят от Гваделупа възроптал срещу смяната си и взел да мяука, че трябва да продължи мача.

Дръзката му реакция обаче изкарала Томаш извън кожата. Превъртелият треньор грабнал дъската за разбори и с все сила я потрошил на пода. В следващия миг налетял на Фаетон глава в глава и му изкряскал: „Тук аз съм шефът". Всички в съблекалнята загубили ума и дума от треньорската истерия, която само обезкуражила играчите и резултатът на „Тича" си остана с двете нули.

 

Избухналата вражда в лагера на ЦСКА е довела до шумния провал срещу „Септември” (0:1), размишляват близки до клуба. Оказва се, че уж големият психолог Томаш не може да обуздае себе си, камо ли да свие юздите на футболистите. И нищо чудно, че втори пореден мач в нападение червените са ялови и не могат да вкарат гол дори на септемврийската команда от голобради юноши на Ники Митов - Жадното.

След мача разгневеният Томаш събра всички играчи в кръг и назидателно пред фенове и камери им дръпна мощно конско. Никой обаче не му обърнал внимание на истериите.

 

Подобна ялова картинка се видя и по-рано срещу „Берое", когато червените биха 1:0 с клизма след дузпа, дадена на аванта от съдията Димитър Димитров – Малкия Каубой от Перник. Като се прибави и дебютният мач на Томаш – загубата от „Ботев“ (Пд) с 0:1 в София, излиза че прехваленият стратег има една сносна победа с голове от игра - 3:0 срещу разглобения отбор на „Локомотив" (СФ). Проблемът на Томаш с нервите не е от пристигането му в ЦСКА, доверяват във футболните среди. Кризисни моменти треньорът имал още по време на работата си в Стара Загора, където преди 6-7 години води „Верея” и „Берое”. Твърди се, че понякога Томаш вдигал кръвно почти до припадък и се налагало да викат линейка, за да го освестят.

 

Според хора от обкръжението на Сашо Томаш нервните му изблици не се дължат само на стреса във футбола. Оказва се, търновецът може да се направи на началник в съблекалнята, но у дома е мъж под чехъл. Говори се, че от години Томаш е воден за носа от съпругата си Десислава. Г-жа Томаш е някогашна Мис Чирпан и като обичайна представителка на манекенските среди от 90-те години на миналия век е доста претенциозна и властна дама, която обича да го командори. Домашните директиви често напрягали стратега Томаш, чиито чивии в крайна сметка избивали на работното място.

Източник: Уикенд