От „Армията“ се вайкат, че звездата им Тобиас Хайнц е напът да затрие футболната си кариера. Напоследък норвежецът здраво се е пропил и пилее парите си до последната стотинка по столични барове и казина. Причина за депресията, в която е изпаднал 25-годишният халф, е онкологичното заболяване на майка му. Очевидно е решил, че ще дави мъката по болната си майка с ударни дози алкохол и хазарт.

 

До неотдавна именно Хайнц бе моторът на ЦСКА и се превърна в любимец на червената агитка. От известно време обаче няма и помен от силната му игра. В последните десетина мача с червената фланелка халфът играе Ганкиното и има всичко на всичко два голови паса.

Оказва се, че депресията и мъката по болната му от рак майка са го тласнали към пороците.

Хайнц от ЦСКА го удари на наливане до безпаметност и комар

По-рано тази есен в лагера на червените разбират за проблемите му, но ги пазят в тайна. Да не излезе, че в ЦСКА са го обърнали на кръчма, понеже и друг играч вече злоупотребява с чашката. Защитникът Брадли Де Нойер, който вече близо половин година се възстановява от операция, редовно се наливал и дори отивал пиян на процедурите си по рехабилитация.

Работата с Хайнц обаче става дебела. Стига се дотам, че от „Армията” наемат спортен психолог – бившата баскетболистка Полина Хаджиянкова, която трябва да лекува депресирания футболист. Твърди се, че началството му е давало повече свободно време, за да може да си прибира в Норвегия и да вижда майка си.


И тази помощ обаче не дава резултат, а калпавата му форма все повече се набива на очи сред феновете. Футболистът, който прибира по 20 000 евро месечна заплата на „Армията”, изглеждал като парцал на тренировките заради нощните си запои и комарджийски нагони.

 

Редовно депресираният Хайнц излизал вечер на бар и осъмвал пиян до козирката в казино с профукани няколко хилядарки, свидетелстват близки до клуба. Норвежецът се опивал с популярния за скандинавците коктейл – водка с кола.
Въпреки скандалните нощни похождения на футболиста и ужасната му форма, треньорът Нестор Ел Маестро продължава да го държи в титулярния състав.

 

След последния мач за годината срещу „Лудогорец” Хайнц ще е първият играч отпрашил за дома. Той ще изкара цялата зимна пауза у дома в грижи за майка си, но в червения лагер се опасяват в какъв вид ще го посрещнат отново в началото на новата година.


Преди време същата клета съдба на „Армията” имаше Греъм Кери. Ирландският нападател изпадна в депресия, тъй като съпругата му бе диагностицирана с рак на гърдата. За разлика от Хайнц, Кери се опази от пиенето и комара, но тъй като формата му удари дъното от ЦСКА решиха го разкарат.

Източник: Уикенд