Шумно рекламираното у нас пристигане на голмайстора от Колумбия Данило Асприля най-вероятно ще пропадне заради измама със 100 000 долара, която нападателят претърпял навремето в „Литекс“.

 

34-годишният футболист се считаше за сигурен за отбора на Гриша Ганчев – ЦСКА, но според колумбийските медии е отпрашил за столицата Богота, където ще подпише с футболния клуб „Санта Фе“.

 

Гриша Ганчев си плати за тарикатлъка, Асприля му духна под опашката

Така треньорът на ЦСКА Саша Илич все още няма на разположение достатъчно добър голмайстор, който да поведе отбора му към лелеяната 32-ра шампионска титла.

 

„Данило Асприля е новият играч на „Санта Фе”. Той пристигна в Богота, за да мине медицински прегледи и да подпише договор”, съобщи колумбийският вестник „Ас”.

 

 Асприля игра за последно в израелския „Бейтар” (Йерусалим), а червените искаха да го привлекат в отбора си въпреки напредналата му възраст.

На „Армията” се говори, че една от причините за отказа на голмайстора била измама, която му устроили при предишния престой  в България. Тогава колумбиецът играеше при Гришата в „Литекс”, но след два силни сезона го продадоха за повече от 2 милиона долара на „Ал Аин" от ОАЕ.

 

Малко след този трансфер Асприля изригна срещу бившите си шефове от Ловеч пред „Спортал” и нарече „лъжец” сина на Гриша Ганчев – Данаил, който в момента коли и беси в ЦСКА. Пред изданието Асприля заяви: „Последния сезон в „Литекс” не бях много щастлив, точно затова подписах с „Ал Аин”. Когато имаш най-добрия играч в отбора си, той се нуждае от подкрепа. За мен лично Данаил Ганчев е голям лъжец. Преди моя трансфер той каза едни неща, а след това промени всичко. Това изобщо не е коректно…“.

 

Твърди се, че голмайсторът имал обещан процент от парите, които „Литекс” е взел за него от арабите. Ставало въпрос за 596, или около 100 000 долара. Само че тарикатите от Ловеч си направили оглушки и това довело до изригването на колумбиеца по техен адрес. Изглежда, че при сегашните си преговори за трансфер на „Армията” Асприля си е поискал поне част от дължимото. Само че за Ганчевите се знае, че не са много по даването. А освен това трябвало да се плати някаква сума и на „Бейтар” за нападателя. Така в крайна сметка колумбиецът се озовал в родината си, ако се вярва на медиите в Богота.

 

А ЦСКА ще трябва да си търси друг голмайстор за предстоящия сезон. Проблемът е доста сериозен и треньорът Саша Илич цял месец вече ходи с мокра кърпа на главата в очакване да му докарат още един читав нападател.

Източник: Уикенд