Макар сръбският треньор Младен Кръстаич да се изложи като кифладжия, за момента остава начело на националния отбор.

 

След двете катастрофи срещу Черна гора (0:1) в Разград и Унгария (0:3) в Будапеща нашите загубиха всички шансове за класиране за Евро 2024. Макар те да нямат място там, Кръстаич ще продължи да мъчи българското футболно население. Причината е, че разводът с него би излязъл твърде солено на БФС – около 700 000 евро.

 

Евентуалното изгонване на Кръстаич ще излезе много солено на БФС

Ако той и тримата ме помощници бъдат изгонени сега, трябва да получат тази сума като неустойка според договора. Съгласно него сръбското каре трябва да получи всичките си пари до края на договорите си, ако бъдат уволнени преди 30 юни 2024 г.

Тук е моментът да отбележим, че месечното възнаграждение на старшия е 30 000 евро, а на асистентите му – по 5 000.

 

Оказва се, че БФС се е набутал здраво, имайки предвид факта, че до края на годината остават шест протоколни мача, в които нашите ще ритат за здраве, след което ще гоним Михаля за място на световното през 2026 г.

Сърбинът, който бе довлечен от Боби Михайлов и директора на националния тим Георги Иванов – Гонзо, обаче и дума не отваря да си ходи преждевременно.

 

Боби Перуката признава, че треньорската криза у нас е стигнала до там, че Мъри Стоилов драпа с Левски да влезе в шестицата, а Димитър Димитров – Херо и Любо Пенев се боричкат за оставане в групата с отборите си „Спартак“ (Вн) и „Хебър“.

 

Междувременно мълвата носи, че и тарторите на националния отбор, начело с Кирил Десподов, са вдигнали мерника на Кръстаич. Причината е, че вика в състава на отбора световно неизвестни футболисти, с които се излагаме и вече два мача не можем да вкараме гол.

За сметка на това голмайсторът на първенството Ивайло Чочев от ЦСКА 1948 дори не попада в разширения състав, както и Атанас Илиев от „Черно море“, който се явява един от малкото ни читави нападатели.

 

Говори се, че решението за Чочев било лично на Кръстаич, който го считал за прекалено бавен футболист. Националите още отсега са се притеснили да не отнесем плувката в мача със Сърбия, насрочен за 20 юни в Разград и да станем за резил.

Източник: Уикенд