В ръководството на Левски вече е узрял голям скандал между собственика Наско Сираков и изпълнителния директор Иво Ивков.

 

Двамата са на нож от поне два месеца, след като Сираков е заподозрял опонента си, че му подлива вода. Дори го обвинявал, че се опитвал да провали сделката по прехвърлянето на собствеността върху „Юнайтед груп“.

 

Два лагера водят тиха война на „Герена“

Разправиите вървели още от ноември, когато на среща със сдружението „Левски на левскарите“, Иво Ивков каза, че със Сираков „гледат в различни посоки“. Нападна и спонсорите от „Палмс Бет“ за това, че освен да дават пари за реклама, имали и договор за управление на „Левски“. Схемата била изначално сбъркана, аргументира се тогава юристът и син на легендата Кирил Ивков.

 

Всъщност в момента на „Герена“ върви тиха война между двата лагера. Единият е начело със Сираков, който преговаря с кандидата за нов собственик „Юнайтед груп“. Ако сделката стане акциите ще минат във владение на компанията на сърбина Драган Шолак. Това обаче не се харесва на сдружението „Левски на левскарите“, което иска да придобие „Левски“ като натисне Наско да им прехвърли акциите.

 

Не е ясно дали Сираков въобще има подобни правомощия, тъй като получи ценните книжа от укриващия се в Дубай предишен собственик на клуба Васил Божков.

Сираков подозирал, че главната цел на опонентите му е пропадането на сделката, което ще бъде изтълкувано като негов личен провал. А после да го притиснат да даде „Левски“ на сдружението.

 

В основата на „Левски на левскарите“, са ултрасите от групировката „София-Запад“ и още няколко фенски формирования. Не е ясно как точно феновете ще издържат „Левски“ и каква всъщност е крайната им цел. Томахавките обаче вече са извадени.

 

Най-хитър в цялата ситуация се оказва треньорът Мъри Стоилов, който засега не взима страна в конфликта, макар и да се знае, че той също стои зад „Левски на левскарите“. Публично той казва, че няма проблеми със Сираков, но също, че „аз и Ивков искаме клубът да се управлява по най-добрия начин“.

 

Мъри предпочитал да гледа сеира как двата лагера се замерят с компромати. Така например едните пуснаха информация по медиите, че Наско се пазарял с „Юнайтед груп“ да остане в „Левски“ с договор за 3 години и 15 000 евро месечна заплата. А от лагера на Сираков подмятат, че Ивков раздал на феновете от „София-Запад“ безплатни ложи на „Герена“, места за паркиране и ред други облаги.

Източник: Уикенд