"Зомби туристи със стъклени очи и залитащи насам - натам, не са хората, които искаме да виждаме по улиците на Амстердам". С тези думи властите в Холандия мотивират решението си да ограничат посещенията на британски туристи от мъжки пол в страната. Интересна подробност е, че това разгневи труженичките от улицата на червените фенери. Градските жрици се подготвят за протест и се канят да организират наистина сериозни блокади, ако властите не се откажат от намерението си.

 

По-ранно затваряне на заведенията, видеа, които имат за цел да откажат туристите от алкохолния туризъм и наркотиците, засилен контрол от страна на полицията - това са само част от опитите на холандските власти да променят облика на града. "Не искаме хора, които идват тук, за да прекарат някоя бурна нощ и после да изчезнат на някъде. Искаме хора, които да се забавляват по-скромно и по-тихо. Това се отразява на имиджа на града", мотивират се от градската управа.

 

Те планират да преместят и дамите от улиците на червените фенери в центъра, в големи комплекси в покрайнините на града. Труженичките обаче  са твърдо решени да се противопоставят на промените в условията им на труд и на преместването. Затова и подготвят протест, настоявайки, че дрогираните и пияни туристи са най-честите им клиенти, следователно не би трябвало да се ограничават техните възможности за работа. Със сигурност се очертава интересна сага...