Оказва се, че един от най-близките хора на Асен Василев и Кирил Петков – Андрей Цеков, върти бизнес с жената на мафиот.

Запознати издават, че той е толкова близък до водачите на ПП, че Василев дори го приел като свой заместник във финансовото министерство, където юристът Цеков има огромен опит като мениджър на една от най-големите строителни фирми, отговаря за контрола над обществените поръчки.

Дори и след падането на кабинета на ПП, Цеков продължава да е сред водещите фигури в партията. Той дори се е уредил с избираемо място в листите на партията в столичния 24-ти МИР за предстоящия парламентарен вот. Той стана и един от основните говорители на партията в кампанията.

При всяка тв изява не пропуска да се закълне, че ПП никога няма да се коалират с ГЕРБ. Друг е въпросът обаче дали ролята на морален стожер е подходяща за него, след като участието му в „Алтерия“ говори ясно, че не се замисля много-много с кого прави бизнес.

Въпросната фирма е създадена преди три години от неизвестен у нас кипърец, който избира за управители Андрей Цеков и Жулиета Бировска, която в родния си Плевен е по-известна с фитнес заниманията си. Хора от града обаче подозират, че тя е само подставено лице на съпруга си Ивайло Бировски – Иво Бокса, който е част от бандата на Камен Балбузанов-Куката.

Само няколко дни след създаването на фирмата, започва ударна продажба на акции. Сред новите собственици се появяват Бировска и Цеков. Накрая фирмата се купува от голяма строителна компания като междувременно капиталът й скача от скромните 10 лв. на внушителните 1.3 млн. – на толкова е оценен парцел, собственост на фирмата, който преди това е бил собственост на жената на Иво Бокса.

Жулиета Бировска и Андрей Цеков, успяват да извадят всички необходими бумащини за застрояването на терена. След това фирмата собственик е продадена с огромна печалба. На пръв поглед всичко е законно, но интересно откъде Жулиета има толкова много пари, за да закупи първа парцела в София, както и дали произходът им е легален. 

Иво Бокса има няколко сблъсъка с органите на реда и дори бива задържан.
Лъсна и схемата, по която са действали Балбузанов и групата му – след като набележат апетитен парцел, издирвали собствениците и ги принуждавали да подпишат документ, че даряват нивите и терените си. След това препродават имотите със завидна печалба. Както вероятно се досещате, преобладаващата част от жертвите им са възрастни хора или пък такива, изпаднали в бедност.

При все, че някои от рекетираните старци подавали жалби, дела по случите не били образувани. Според мълвата известна съдийка е оказвала помощ при потулването на сигналите. 
Източник: Уикенд

Заместник на Асен Василев върти бизнес с жената на мафиот

Заместник на Асен Василев върти бизнес с жената на мафиот - Снимка 2