Висши служители от Министерски съвет извадиха на показ скандални далавери на „Промяната“.

 

Оказва се, че в софийското следствие се води Наказателно производство за далавери с газа, които са извършени от кабинета на Кирил Петков.

Производството е базирано на скандален доклад на ДАНС. И съвсем очаквано засегнатите Асен Василев и Кирил Петков се направиха на ни лук яли, ни лук мирисали – не били чули даже за това.

 

Предстои в някой от следващите дни да се явят на разпити по разследването. Както стана ясно още в началото на септември, „Булгаргаз“ ЕАД бе проверявано от финансовото разузнаване на ДАНС за доставка на гориво до България през посредници.

 

Проверката бе стартирана, след като от партньорски служби за сигурност постъпиха сигнали за повече от пет фирми извън страната, в т.ч. в офшорни зони, използвани в много от случаите за прикриване на парични приходи.

Открита е връзка с някои от представителите на ПП с фирмите, регистрирани от различни лица.

 

Междувременно десет висши държавни служители от МС, както и представители на ръководството на Булгаргаз, са подали сигнал до Следствието. В него се посочва, че в рамките на (забележете!) само три дни, Кирил Петков и правителството му са ощетили държавата с над 10 млн. лв. от търговията с газ чрез препродаването на синьото гориво чрез посредници.

Източник: pik.bg

 

Висши служители от МС разкриха скандални далавери на ПП (ГАЛЕРИЯ СНИМКИ)

Висши служители от МС разкриха скандални далавери на ПП (ГАЛЕРИЯ СНИМКИ) - Снимка 2

Висши служители от МС разкриха скандални далавери на ПП (ГАЛЕРИЯ СНИМКИ) - Снимка 3

Висши служители от МС разкриха скандални далавери на ПП (ГАЛЕРИЯ СНИМКИ) - Снимка 4