Може ли държавен чиновник да стане отявлен фен на Хитлер, убеден в превъзходството на бялата раса, който само за една нощ се пребоядисва в заклет русофил и дясна ръка на Костя Копейкин от „Възраждане“, а ръководената от него организация дори не крие, че изпраща доброволци в Донбас на страната на кремълските орди?

 

На пръв поглед човек с подобна биография, не би трябвало да си помисля и за секунда, че може да припари до началнически пост в администрацията. Дори в нормалните страни да е така, в България не е.

 

Вербовчик на главорезите от „ВАГНЕР“ стана митнически шеф

Нито президентът Румен Радев, нито куп родни депутати, не се свенят открито да оправдават руската окупация на Крим и последвалата „специална военна операция“ на Владимир Путин в Украйна.

От години западните ни съюзници предупреждават, че страната ни е превзета от руска агентура, чиито мрежи за влияние достигат до върховете на властта.

 

Сред нагледните примери за успеха на кремълската стратегия е назначението от служебния кабинет на скандалния политик Симеон Костадинов за шеф в митниците. Той е инсталиран за главен експерт в отдел „Акцизно законодателство“ на дирекция „Последващ контрол“ към Централното митническо управление след предизвестен конкурс, на който е единствен кандидат.

 

Работата на Костадинов и неговите подчинени е да предизвика огромен дипломатически скандал по линия на ембаргото срещу руския нефт, наложено от ЕС, който те контролират, предупреждават експерти.

 

Любопитното е, че Симеон Костадинов обръща рязко палачинката и от фен на Хитлер се превръща в пръв защитник на Путиновата кауза. Става и един от учредителите на партия „Възраждане“, чийто лидер е приятелят му Копейкин.

 

След като опитите на Симеон Костадинов да стане депутат се провалят, той се преориентира към кариера в държавната администрация. Фактите в назначението му подсказват намеса в негова полза от страна на другарите русофили.

 

Тук е моментът да отбележим, че ЕС далеч не си прави илюзии, че страната ни ще спазва стриктно правилата и поради тази причина ще ни следят под лупа. Поради тази причина търговията с руски дизел и бензин ще се следи под лупа. Всеки установен гаф рискува да ни докара глоби за стотици милиони евро и забрана за внос на руски нефт. На практика това може буквално да парализира държавата заради невъзможността на рафинерията в Бургас да работи.

 

От декларацията за конфликт на интереси на Симеон Костадинов, която е попълнил при назначението си в митниците става ясно, че и до днес е в ръководството на сдружение „Православна зора“. Там колега му е ММА боецът Живко Иванов, който е съден в Испания за трафик на наркотици.

 

Сдружението от години се хвали, че набира и изпраща доброволци, които да се бият на страната на Русия в Донбас. Твърди се, че дейността им продължава и днес, с тази разлика, че сега представители на организацията действат като агенти на частната военна компания „Вагнер“, чиито орди от рецидивисти са на първа линия в кампанията на Путин за „денацификация“ на Украйна.

Източник: Уикенд