Диана Савова наказал учителка, завела дванайсетокласници на среща с Пламен Орешарски

Безпрецедентен скандал тресе Бургас от няколко дена. Заслужилата директорка на престижната Търговска гимназия Диана Савова е решила да напусне поста си след като срещу повереното й училище е била скалъпена проверка, показваща цял куп нарушения. Зад жалбата, че Савова не се справя с поверената й гимназия, стои учителката по микро и макроикономика в училището Маргарита Бакалова.

[caption id="attachment_264465" align="alignleft" width="300"]Диана Савова е изгонена заради Пламен Орешарски? Диана Савова е изгонена заради Пламен Орешарски?[/caption]

А причина за скандала между двете е наказанието, което директорката наложила за Бакалова през април миналата година. Педагожката завела без разрешение дванайсетокласници от гимназията на среща с тогавашния кандидат-депутат Пламен Орешарски, на която присъствали и други членове на червената партия. Това се оказало в груб разрез с издадената от Савова заповед учениците да не бъдат занимавани с политически агитации.

Вбесена от наложеното наказание, Бакалова взела необходимите мерки и се оплакала в МОН. След идването на власт на БСП, в училището пристигнали експерти от новата комисия към образователното министерство, всички от които хора на червените, научиха от ПИК. Шушука се дори, че озлобената учителка се оплакала на самия Орешарски.

След нарушенията, установени от нагласената проверка, обидената директорка решила сама да напусне поста си, за да запази достойнството си. В Бургас в момента върви подписка, инициирана от учениците и колегите, за да запазят Савова на поста й.