Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп се кани да организира втора кървава баня, каквато се случи в Капитолия след последните избори. Милиардерът сподели в социалните мрежи, че се канят да го арестуват във вторник, заради скрито плащане на момиче на повикване,  призовавайки съратниците си да му се притекат на помощ.

 

В резултат на това хиляди привърженици на президента са пред имението му във Флорида, готови да влязат в сблъсъци с полицията, за да предотвратят ареста му. Според Тръмп атаката е политическа и има за цел да го дискредитира за предстоящото явяване на изборите. Бившия вицепрезидент Майк Пенс и редица други политици и знаменитости застанаха зад Тръмп  с думите "Това е моят президент и аз напълно го подкрепям". Републиканската партия също изрази подкрепа за Тръмп и призова за прозрачност по отношение на действията на прокуратурата и полицията.

 

Атаките срещу Тръмп станаха известни, малко след като изтече информация, че семейството на Джо Байдън се разследва за получаване на пари от китайски компании. Байдън отрече, но камарата на конгреса повика някои членове на семейството му на закрит разпит. Ако се докаже, че семейство Байдън е получавало подобни плащания, последиците ще са скандални.

 

В момента рейтингът на Байдън се срива главоломно надолу заради кризата в банковия сектор, войната с Русия и Украйна, влошените отношения със Северна Корея и високата престъпност в Ню Йорк. И все повече американци казват, че Тръмп може да е бил изключително скандален и неконвенционален като президент, но е успял да укрепи страната. Докато Байдън я води към пропаст от която няма излизане...