Да ни е честите поредната им романтична вечеря за наша сметка

Алибито на Киро и Лена за Солун рухна като пясъчна кула, пометена от ураганен вятър.

Димитър Главчев, който е бивш председател на НС и политик от ГЕРБ показа фото от вечерята на високо равнище, която се проведе в Солун. Припомняме, че съдейки по разпространената от МС информация на нея трябваше да присъстват Лена Бориславова и Кирил Петков.

Е, вероятно вече ви е направило впечатление, че Кирил Петков и Лена Бориславова липсват от масата.

Именно това констатира и Димитър Главчев в социалната мрежа. Той дори е отбелязал двата празни стола, посочвайки, че „Просто не е на тази вечеря“.

След това добавя и текста, оправдаващ Петков и Бориславова, изпратени в неделния ден от МС.

Припомняме, че от правителствената пресслужба заявиха в отговор на журналистически въпроси, че на 10 юни, Кирил Петков е участвал в Солун във вечеря на високо равнище, посветена на ПСЮИЕ.

От там посочват още, че сред темите на разговор са били облекчаването на транспортната и гранична инфраструктура, както и подобряването на връзките между държавите в региона.

В заключение отбелязват, че най-важно е доверието между държавите като се има предвид войната, бушуваща на изток от нас.

По този начин правителствената пресслужба направи опит да оправдае снимките на Киро и Лена, запечатали романтичната им вечеря в хотел в Солун. Както вече стана ясно, пътуването до там е било осъществено с правителствения самолет.

Както обаче е видно, няма и следа от министър-председателя ни Кирил Петков на срещата на евролидерите, провела се в Солун. Фотосите на кръглата маса на SEECP, публикувани от „Съвета на Европа“ ясно доказват липсата им.

Източник: blitz.bg