Позорната двойка, която се отрече от британската монархия преди ден присъства на награждаването на феминиските в Ню Йорк. Меган получи награда за защита на жените и момичетата. След гала концерта двойката придружена от майка й Дория Рагланд напусна залата. В последствие се появи скандално изявление от представители на Съсексови, които заявииха, че херцозите са били преследвани и тормозени от папараци и са били принудени да напуснат собствения си автомобил и да се приберат вкъщи с таксиметров превоз.

Таксиметровият шофьор, возил Меган, Хари и тъщата се подигра на херцозите:Драматизират, не бяха в опасност! (Снимки)

Хари отдавна мрази фотографите и не веднъж публично ги е обвинявал за смъртта на майка си. Ето защо  това изявление предизвика огромен скандал в Ню Йорк: „Група изключително агресивни папараци  организираха брутално преследване. То продължи повече от 2 часа, доведе до няколко сблъсъка между шофьори на пътя, пострадаха пешеходци и двама полицаи!”, каза говорител на Съсекс.

От нюйоркската полиция също коментираха инцидента, като потвърдиха, че техни служители са помогнали частния охранителен екип да се справи със ситуацията. Но Джулиан Филипс намекна, че двойката е драматизирала ситуацията и няма съобщения за сблъсъци, ранени  или арести.

Таксиметровият шофьор, возил Меган, Хари и тъщата се подигра на херцозите:Драматизират, не бяха в опасност! (Снимки) - Снимка 2

 Таксиметровият шофьор, който превозил бившата американска актриса и британския принц  също се придържа към версията, че съпрузите са пресолили събитията:”Тримата се настаниха на задната седалка. На мястото до шофьора седна бодигарда на двойката. По думите му пътуването не може да се нарече преследване, били в безопасност през цялото  време, цитира го Washingtonpost.