Принц Уилям е забранил на брат си да се доближава до малките принцове. Принцът на Уелс имал крайно неприятен разговор с херцогът на Съсекс и според запознати, той е бесен, че Хари използва децата му, за да прави реклама на новата си книга.

В биографията си "Резерва" Хари твърди, че е изказал неколкократно притеснения относно бъдещето на малките Шарлот и Луи, които били резерви за принц Джордж.

"Изразих опасения относно бъдещето на децата им Шарлот и Луи. Казах им, че не искат те да преживеят същото, което преживяхме ние самите. Но Уилям ми каза, че не е моя работа да се занимавам с бъдещето на децата му. Аз обаче няма да позволя Арчи да преживее същите травми като мен", добавя още Хари.

Той заяви още, че борбата за трона може да се окаже опасна за сигурността на племенниците му. Кейт и Уилям обаче не бяха никак доволни от тези заявления, въпреки че официален коментар от двореца няма.

Със сигурност обаче Хари ще понесе последствията си за атаките срещу семейството на брат си. Мнозина вече изразиха опасения относно психическото здраве на принца.

А някои изказаха тревога и относно бъдещето му като член на кралската фамилия. По всичко изглежда, че няма шанс за помирение между кралските братя. А действията на Хари рефлектират най-вече върху него.