Коалиционната сглобка придобива все по-уродливи размери, а достъп до тайните на държавата получават странни птици с разнообразна политическа окраска, стига да намерят топла връзка или съответната сума за държавната софра. След като BIRD.bg повлече крак, изваждайки на светло съветниците на Асен Василев, на редакционната ни поща пристигна сигнал, че бившият депутат от БСП Илиян Йончев се е намърдал на топла, синекурна службица в транспортното министерство. Там бесепарят се подвизавал като част от политическия кабинет на Георги Гвоздейков, с ранг “съветник”.

Въпреки, че подателите на сигнала предпочитат да останат анонимни, те намекнаха, че са активисти на ГЕРБ. Дали тона има значение, оставяме на читателя да прецени.

За незапознатите с министерските потайности сме длъжни да уточним, че готиният пост предвижда заемащият го да дава експертни становища, да прави анализи, изчисления и най-вече да отправя препоръки в сферите от неговия ресор. Де факто министерските съветници не се различават особено от мафиотските консилиери – те са освободени от всякаква политическа отговорност, но имат букет от правомощия. Най-честата им дейност е да разнасят торби с пари от стая в стая, да лобират за определени фирми и да посредничат при не особено чисти сделки. Поне така твърдят препатили. В най-невинния случай, за съветници се трудоустройват неуспели депутати, залезли политически фигури и тук-таме по някой финансово закъсал братовчед на министъра.

До тук – нищо необичайно. Вниманието на нашите източници заострил фактът, че цялата биография на Йончев е изградена около Столетницата и той няма нищо общо нито с ППДБ, нито с ГЕРБ. От ДПС пък не искали да чуят за него, ако вярваме на активисти от родния му Плевен. Това прави сагата с назначаването на Йончев в МТ все по-интригуваща, защото от министерството упорито крият на какво основание е назначен, какъв е ресорът му и от чия квота влиза в сглобката.

Содом и Гомор! Гербери на бунт: Соц.- перверзник, насилник на жени, съветва транспортния министър

Бегъл поглед в Гугъл също не открива особена причастност на Йончев към транспортната материя. Напротив – за него четем, че е бил висш административен кадър в Медицинския университет в Плевен и в това си качество е упражнил грубо и гнусно сексуално насилие над студентка. Йончев е принуждавал провинциално момиче да му праща голи селфита от тоалетната на плевенска кръчма, ако иска да се дипломира като лекар. За свинщината м.г. алармира в писмо до медиите майката на детето и прилага извадки от лепкави чатове на настоящия транспортен съветник с дъщеря й. От нея научаваме, че посегателството над малки момиченца не е първото за Йончев. За него се носели противни плътски легенди как злоупотребява с властта си за да насилва емоционално, психически, а най-вероятно и физически, беззащитни студентки. Единствената, макар и косвена връзка на екс червения депутат с транспорта е, че имал обичай да води любовниците си на скъпи и екзотични екскурзии в паралийски курорти, докато жена му кара по две смени в плевенската болница. Прочее навремето нея той също забременил на студентската скамейка в МУ-Плевен, разнасят го душманите му.

Развълнувани от таланта на плевенския сексуален атлет да прехвърча от жена на жена и от партия в партия, тръгнахме по следите на назначението му, което е лишено от всякаква публичност. След като ударихме на камък с официалния отговор, наши източници от транспортното министерство ни подшушнаха да се разровим по-дълбоко около адв. Мариян Минков от кантора “Минкова и Минков”. Източниците от МТ потвърдиха, че въпросната кантора е лобирала пред министъра за назначаването на Илиян Йончев. За адв. Минков се мълвяло под сурдинка, че е близък с Георги Гвоздейков, а кантората му на времето имала месечен договор с транспортното министерство за предоставяне на правни услуги. Формалният повод за ангажирането на Минков бил скандалът с прословутите и не видели бял свят държавни здравни хеликоптери.

“Шефовете на хеликоптерите – “България хелимед Сървисис“  също са плащали по 5 000 лв. на месец за правни услуги на кантората на Минков, а сега най-вероятно игрите са доста по-големи”, пише наш информатор, пожелал анонимност.

Може би именно в тази мътна и кървава далавера би могъл да е полезен дългогодишният кадър на плевенския медицински университет, за чиито схеми отлежавали дебели папки в службите. А ние очакваме с трепет най-сетне министър Гвоздейков да обяви публично с кои свои качества кадърът на БСП Илиян Йончев е заслужил държавна заплата.

Ще завършим днешния разказ с последния абзац от писмото на нашите читатели: “Докато ние тичахме по изборите, лепяхме плакати и обикаляхме селата, държавната администрация се изнасилва от случайни хора, лишени от принципи и елементарен срам”.

Източник: bairak.bg