Подигравателен реверанс на Меган, с който демонстрира как е преживяла първата си среща с кралицата, възмути цялата британска общественост. И особено приближените до кралското семейство.  Дарън Макгрейди, бивш готвач на принцеса Даяна, който е работил за нея 15 години, наруши мълчанието си и избухна гневно пред обществото.

"Меган и Хари наистина прекалиха с подигравките към семейството и кралицата. Подигравателния реверанс, който е демонстрирала пред жената, която цели 90 години служи на короната и отдаде целия си живот на нацията, е абсолютна гавра. Те са недостойни да бъдат част от кралското семейство. Познавах принцеса Даяна и познавам принц Хари от бебе. Държал съм го на ръце, докато майка му закусваше в кухнята на двореца Кенсингтън. За нея също беше много трудно да свикне  с кралския протокол и порядките в семейството. Но тя никога, нито веднъж не си позволи да прояви неуважение към кралицата. И искам да кажа нещо на принца: Съпругата ти е толкова далеч от покойната принцеса Даяна, че си нямаш и представа! Тя е абсолютно недостойна за уважение. И никога няма да бъде като Даяна, колкото и да се опитва да се сравнява с нейно кралско височество", твърди Макгрейди.

Видеото на Меган и Хари в което двамата споделят за първата среща на американската актриса с Елизабет Втора, буквално взриви социалните мрежи. На фона на всички останали скандали свързани с расизма, подигравателното отношение на двойката към кралица Елизабет, сякаш най-много засегна британците. Макгрейди просто обобщи отношението на всички към Меган, която се опитва да се изкара новата Даяна. 


""Принц Хари, с цялото ми уважение сър, но съпругата ви никога няма да бъде като или подобна на майка ви. Познавам принцеса Даяна от 15 години. Дори не е близо.", казва той. "Покойната и настоящата принцеси на Уелс също трябваше да се научат по трудния начин на всички условности на кралския протокол. Но нито една от тях не си позволи да се държи по този обиден начин", добавя още готвачът.


Скандалът обаче стигна и до парламента. Депутатът от партията на торите Марк Дженкинсън дори заяви  "Това е абсолютно предателство. Тя се подиграва с кралицата ни! А той просто седи и гледа.".


По всичко личи, че бъдещето на Меган и Хари като кралски особи ще бъде обсъждано в парламента. И двойката не само ще загуби титлите си, но и правото да бъдат  признавани за наследници на короната. Хари все още е шести в линията за наследяване, но след този скандал, по-вероятно е да бъде изгонен завинаги от родината си и да му отнемат не само херцогската титла....