Най-голямата авиокомпания в света Луфтханза отказа да качи дете на 12 години с изненадващата причина – според тях България е част от Руската федерация и по този начин санкциите наложени на Русия важат и за България.

За шокиращия случай разказа лично посланика ни в САЩ Георги Панайотов, а детето, за което става въпрос е неговият син.

Според разказа на посланика, той е решил да прати детето си в България за Коледа и резервирал билет от авиопревозвача. Също така е платил и за допълнителна услуга, като е поръчал придружител, който да окаже съдействие на детето във Франкфурт при прикачването на полетите.

Изненадата дошла точно в деня на заминаването, когато Луфтханза отказали да качат на борда си детето с довода, че следват наложените санкции над Русия, а България е част от нея.

Посланик Георги Панайотов сподели, че ситуацията е травмирала детето и му е обтегнала нервите и попита къде отиде германската пунктуалност. Все още се очаква официален отговор от самолетния превозвач.

Георги Панайотов заемаше поста министър на отбраната в служебното правителство на Стефан Янев, а кариерата му в дипломацията започва през 1995-та година в Албания.

Източник: dir.bg