Уличеният като ортак на контрабандиста Паскал и авер на хасковските цигарени босове Стефан и Марин Димитрови главен секретар на МВР Живко Коцев крие още гнусни скелети в гардероба си, припомниха негови подчинени от полицията във Велико Търново.

 

Нещо повече – метросексуалният кадър на “Продължаваме промяната” е сред главните виновници държавата да бъде осъдена през 2019 г. да плати 40 хил. лв. на горнооряховските лекари, които бяха жестоко поругани от него, Цветан Цветанов и Станимир Флоров.

 

През 2010 г., в качеството си на директор на ОДМВР-Велико Търново, Коцев организира противна разправа с четирима лекари от горнооряховската болница по измислено обвинение, че умишлено са умъртвили бебето на родилка от Лясковец. С помощта на Коцев, солт*шакът му Цветан Цветанов измисля сюжета за “бебето във фризера” и от парламентарната трибуна поругава достойнството на доказали се медици. Живко със скъпия часовник от своя страна дал мило и драго в ареста хората с бели престилки да търпят нечувани гаври, съизмерими с тормоза, оказан на задържаните в Либия родни лекари, твърдят хора под пагон, станали свидетели на задържането.

 

В края на ноември 2010 г. д-р Милатович бе арестуван заедно с колегите си Стефан Лазаров и Катя Гецова, и шефа на АГ отделението в болница „Св. Иван Рилски“ д-р Димитър Сотиров. Тогава областното МВР, ръководено от Коцев побърза да информира, че те са заподозрени за умишлено умъртвяване на живородено бебе, но обявено за мъртво предварително.

Лекарите, които прекараха 24 часа в ареста, контрираха, че на 28 ноември 2010 г. 17-годишна жена от Лясковец е абортирала в 22-рата гестационна седмица. Според тях плодът е бил мъртвороден.

 

Близо 9 години по-късно, един от лекарите - Д-р Михаил Милатович, за които покровителят на сегашния полицейски главсек говори, окончателно печели делото за клевета срещу държавното обвинение и получи обезщетение от 40 хил. лв. Така прокуратурата плати “сметката”, натрупана най-вече от Цветанов и Живко Коцев пред очите на стотици хиляди очевидци.

 

Докато коли и беси във Велико Търново, Живко Коцев бил натрупал и друга лоша карма, коментираха наши източници от старопрестолния град. По думите им, той делял палава търновска любовница не с кого да е, а със самия Цветанов. Двамата се редували при кръшната мадама без да си дирят карез. Нещо повече - те давали мило и драго да й помогнат за изкачване по политическата стълбица.

 

В израз на горещи чувства, през зимата на 2021 г. Цв. Цв. лично ходатайствал пред Кирил Петков да вкара метресата му в листата на “Продължаваме промяната” с обещанието, че ще й осигури голям брой преференции. Видно от резултатите, дашната болярка не успяла да влезе в парламента, но за сметка на това Живко Коцев се намърда на един от най-важните постове в системата на националната сигурност.

Източник: svobodnoslovo.eu