Скандално видео с полицаи взимащи рушвети, изтече в мрежата

Анонимен видео сигнал, в който случващото се наподобява досущ на добре познатата на всички ни катаджийска схема – даване на рушвет от водач на МПС, който органите на реда прибират, за да не регистрират в системата си направено от него нарушение, разкрива скандални факти за служителите на МВР Действието се развива на 28.03.2019 (четвъртък) около 15:30 ч. на столичния бул. „Черни връх“, квартал „Лозенец“. Очевидец, намиращ се в сградата отсреща, се натъква на следната гледка през прозореца: две коли, спрели в най-дясна лента и патрулка, паркирала зад тях. Свидетелят решава да заснеме процеса, чиято кулминация придобива скандален и корумпиран привкус. Служителите на МВР проверяват документите на шофьора на сребристия джип и вероятно го информират какво нарушение е извършил и какви ще бъдат последиците и санкциите. След няколкосекундна дискусия, водачът се запътва към колата си, рови, или по-точно – брои, взима нещо от нея, приличащо на книжни банкноти. Връща се към патрулката , подава каквото е взел, след което органите на реда му връщат документите за управление на МПС, без да му издадат фиш или акт. Секунди за още малко обяснения и думи за сбогуване, след което нарушителят е свободен, а полицаите си тръгват, пише сайтът HotArena.net до които е адресиран сигналът.

Не по-малко скандален от цялата тази история е начинът, по който служителите на МВР напускат – извършвайки обратен завой на абсолютно недопустимо и забранено място.

Съдейки по стикерите и номера на патрулката, въпросните полицаи са от столичното 4-то РПУ, което стана пословично след абсурдния случай от началото на годината. След акция на полицията и спецпрокуратурата в София бяха задържани шефът на „Икономическа полиция“ и четирима полицейски служители, които са сформирали организирана престъпна група, която изнудвала за такса „спокойствие“ търговци в столичния квартал „Лозенец“, за който отговаря 4-то РПУ отговаря. В един момент исканите суми станали прекалено големи и жертвите на рекета подали сигнал. [caption id="attachment_586137" align="aligncenter" width="300"]Видео с полицаи взимащи рушвет, изтече в мрежата сн. HotArena.net Видео с полицаи взимащи рушвет, изтече в мрежата сн. HotArena.net[/caption] Видеото, което е било изпратено до HotArena и случващото се в него, е като еквивалент на резила на бившия катаджия Сашо Тръпков от 2014 г. Тогава той беше заснет как взима подкуп, а клипчето беше разпространено във всички социални мрежи и попадна в новинарските емисии на всички телевизии. Тръпков, който сега е таксиметров шофьор, бе признат за виновен по три обвинения, две от които са за получаване на подкуп от 20 лева, който взел от шофьор, за да не му пише акт за отнето предимство и каране без колан и вземане на 10 лева от шофьор, за да не го глоби за каране без колан. Сашо Тръпков получи 3 години условно с 5-годишен изпитателен срок и глоба от 2000 лева и 1500 лева разноски по делото.