Случка, при която жив човек бе объркан с мъртвец в болница, скандализира обществото.

Незнайно кой е допуснал грешката, променяйки самоличността на двама пациенти в болница в Целе. Единият от тях издъхнал, а другият оцелял, а болницата обявила и двамата за мъртви и уведомили близките им.

Погребението се състояло, преди грешката да стане ясна. Тя лъснала, когато оцелелият пациент се върнал обратно в старческия дом.
Директорът казва, че предишния ден в Дома за възрастни хора е дошъл човек, когото смятали за мъртъв и твърди, че не знае нищо повече по случая.

Ръководството на лечебното заведение е предложило оставка, която ще бъде приета на управителния съвет в понеделник, става ясно от съобщение на председателя на УС – Андрей Класинц.

Болницата в Целе е информирала органите на реда за смяната на самоличността. От там коментират, че събират информация по подозрение за извършено престъпно деяние поради небрежност. Органите на реда обещават да разкрият повече информация по скандалния случай, след като бъде проведен разговор с близките.

Здравният министър Даниел Бешич Лоредан определи случката като „недопустима“.
След като поднесе извиненията си на семейството, той подчерта, че е скандално в ерата на дигитализацията някой вчера да е погребал баща си, а днес да разбере, че е жив. 
В същото време други ще разберат, че баща им е мъртъв, заключава той.
Източник: lupa.bg

Скандал! В болница объркаха жив пациент с мъртвец