Пропутинските финансови кръгове, представлявани у нас от свързаните с НДСВ братя Милен и Георги Велчеви, Илия Лингорски и Павел Езекиев, са си инсталирали прокси в СОС, в лицето на общинския съветник от ИТН Пламен Данаилов. Тази информация бе потвърдена от четирима независими един от друг източника, гравитиращи около т.нар. царски юпита.

 

Преди да се намърда в Столичния общински съвет, Данаилов беше неосъществен кандидат-финансов министър в лансирания от ИТН през 2021 г. кабинет.

 

Търговският регистър показва, че Пламен Данаилов е собственик в няколко компании - "Локус", "Файнанс Консулт", "Соф прайс консулт". Бил е председател на Камарата на независимите оценители в България от 2017 г. до октомври 2020 г. Професионалният му път го свързва още с “Астра Зенека” и “КАИ Груп”. За последната се твърди, че е “комунистическата люпилня на млади милионерчета със съмнителни качества. Бая новобогаташчета се пръкнаха оттам...време е журналята да се разровят около кръга КАЙ”, написа наш читател преди две години във връзка с кандидатурата на Данаилов.

 

Точно в това си качество той бил повече от близък до братята Милен и Георги Велчеви, които бяха първите представители за България на банката на Путин - ВТБ. Благодарение на близостта му до висшите “царски” кръгове, Данаилов е получавал апетитни поръчки, всяка от които му е носила между 10 и 15 хил. лв. приходи, ако вярваме на бивши негови колеги от Камарата. По думите им, подобни сладки хапки се падат само на “много наши” хора, които имат разрешение свише да работят по тях.

 

Потвърждение на това намираме и в друг читателски коментар, хвърлящ сянка върху миналото на общинаря от ИТН: “Не е лошо момче. Поне хубаво кафе правеше в офиса навремето... Директно свързан с Илия Лингорски, Милен Велчев, Краси Катев, Павката Езекиев и всички други брокерчета на НДСВ. Царят умря, да живее царят”.

 

Не по-малко любопитна е биографията на брат му - адв. Димитър Данаилов, който по времето на скандалната приватизация на БГА “Балкан” е работил в правната кантора "Георгиев, Тодоров и Ко", които от своя страна обслужваха Гад Зееви - бизнесменът, получил от Иван Костов родния авиопревозвач за жълти стотинки. Ако има нещо още по-скандално, то е че непосредствено след като ИТН влезе в коалиция с ПП и БСП, същата кантора е получила над 1 млн. лв. от Държавната консолидационна компания (ДКК) за да изпълни дейност, за която вече е било платено на друг правен екип. Поне така заяви депутатът Тома Биков, а от "Георгиев, Тодоров и Ко" излязоха с публично опровержение. Без да навлизаме в детайли по този казус, някак си твърде остро се набива на очи връзката между Пламен Данаилов, брат му Димитър, маститата кантора, ИТН и достъпът на всички гореспоменати до натежалата от поръчки държавна софра.

 

В светлината на всички тези разкрития, за които повечето медии се правят на разсеяни, е повече от любопитно какви нови и амбициозни цели си е поставил Пламен Данаилов в СОС? И каква тарифа е фиксирал за гласа си по спорни и крайно апетитни въпроси като разрешения за строеж, инвестиционни намерения, придобивания, отчуждавания и пр.? Както се казва - времето ще покаже.

Източник: crimesbg.com