Той е сред малцината привилегировани

Пенсията на бившия премиер на страната – Иван Костов, счупи рекорда.

Оказва се, че има каста от пенсионери в България, които са повече от облагодетелствани. Те вземат пенсии съгласно дохода, който са получавали. В същото време, както всички знаете – за останалите има таван.

Скандал! Пенсията на Иван Костов счупи рекорда! Нека му е зле…

Експремиерът е сред тези, чиято пенсия е рекордно висока за нашите географски ширини. Запознати издават, че Иван Костов прибира всеки месец по 4 бона.

За него таванът не важи от години, тъй като законът го освобождава.

Съгласно КСО пенсионният таван не важи за онези, които са заемали длъжността президент, вицепрезидент, председател на НС, премиер или пък конституционен съдия.

Освен всичко друго се оказва, че Иван Костов е с една от най-високите пенсии дори и сред въпросните привилегировани.

На практика Командирът прибира в рамките на месец сума, с която редовият български пенсионер е принуден да кара цяла година.

Жена му Елена Костова, която е с дълъг трудов стаж и има кариера в бизнеса, също получава доста солидна пенсия.

Неотдавна семейство Костови отбеляза 45-та си годишнина от сватбата. Както е известно народният обичай определя тази сватба като сапфирена. Остават само пет години до златната им сватба.

Към днешна дата Иван Костов и жена му продължават да живеят в имението си, разположено в полите на Витоша в софийския квартал „Драгалевци“.

Имотът е наследство на съпругата на Командира – Елена. Те обаче не живеят сами в палата. Заедно с тях е и по-малката им щерка Яна, която се омъжи за италианеца Алесандро. Заради желанието й да остане при родителите си на него му се наложи да стане заврян зет. Двамата имат една щерка.

Другата дъщеря на Костов – Мина от години е във Финландия. Към днешна дата след двата брака, последвани от разводи, е сама.

Източник: retro.bg