Оръжейният бос с канадски паспорт Антон Стефов ли е човекът, преградил незаконно общинска улица в Бургас? Този въпрос отправиха към редакцията ни читатели, които изпратиха снимка как току срещу магазин Джъмбо, на 100м от новооткрития му завод за бронирани автомобили в Бургас са “поставени” незаконни портал и ограда върху общинската  улица под номер 07079.2.3879, която също така води към имотите на фирмите Морато Мебел ЕООД и Дени Лайтинг ЕООД. Проверка в Търговския регистър сочи, че зад първата стои мебелният бос Марин Николов Деркозлиев, а зад втората - Петър Желев Радев.

Канадският гражданин с български произход Антон Стефов е управител и собственик на International Armored Group /IAG/- водещ производител на напълно защитени бронирани автомобили с над 1000 служители на пет континента.

Компанията има заводи в САЩ, Обединените арабски емирства и Турция, а филиали освен в България има и във Великобритания и Пакистан.

 

В началото на м. октомври Стефов откри своя най-нов завод в Бургас, в който ще се произвежда българска отбранителна техника по стандартите на НАТО, с помощта на български специалисти.

Производствената база е разположена на площ от 150 хил. кв. м. в промишлената зона на морския град.

 

Медийни публикации наричат оръжейния бос ключов спонсор на “Възраждане”, а благодарение на близостта им Костадин Костадинов изведнъж осъмна като военолюбец и започна да зове за активно въоръжаване на страната, пише сайтът “Народ”.

 

Дали точно Стефов стои зад незаконното преграждате на общинска улица в Бургас, оставяме на тамошната полиция и на местната администрация да отговорят.