Известният най-вече с кокаиновите си запои и секс оргии “добре облечен бизнесмен” Станислав Добрев Любомиров, познат в ъндърграунда като Слави Транспорта, е на път да взриви нова бомба в и без друго затъналата в скандали столична община.

 

Сигнал до кмета Васил Терзиев и до общинските съветници, с който редакцията ни разполага твърди, че дружеството “ДЛВ" ЕООД, ЕИК 113553048, чийто едноличен собственик на капитала е лицето Станислав Любомиров, има договор с притежателя на “Софийска вода” - френския консорциум “Веолия” за почистване на шлаки и извършване на строително-монтажни работи, на стойност 2 млн. лв. месечно или 24 млн. лв. на годишна база. Те му се дават за да се почистват терените от храсти и растителност, да се извършват ръчни и механични изкопи на утайката, мазачески и довършителни работи, както и полагане на каменни фракции за дренаж. Авторите на писмото до столичния кмет обаче са предоставили доказателства, че извършваните от фирмата на Слави Транспорта дейности далеч не струват по 2 млн. месечно. Реалната им цена, съдейки от снимки на извършените мероприятия и остойностявания на аналогични поръчки в други общини сочи, че на месец Транспорта харчи не повече от 200-300 хил. лв., а остатъка от 1,7 млн. лв. си го слага в джоба. На годишна база злоупотребата с парите на софиянци излизала на приблизително 20,4 млн. лв., пресмятат подателите на сигнала. Тези пари се крадат от сметките за вода, които всеки софиянец плаща, а качеството на питейната течност се влошава с всяка изминала година, коментираха експерти.

 

По техни думи, Слави Транспорта бил само върхът на айсберга, а истинските вдъхновители на корупционната схема са близки до него лица с дебели връзки в Столична община, в т.ч и бивш председател на СОС, който е сочен за “духовен баща” на потъналия в дрога и разврат млад бизнесмен.

 

Логично, “чистата печалба” от премахването на шлаките по трасето на “Софийска вода” не отивала изцяло в джоба на бившия любовник на чалгаджийката Емануела. Парите се разпределяли между хора от СОС, общински чиновници и други висши политици, а малка част от средствата се връщали и към шефовете на “Софийска вода” и “Веолия”, допълниха запознати.

 

За дружеството “ДЛВ”, през което се крадат парите от сметките за вода на софиянци, в публичното пространство не се знае много, но хора от бранша твърдят, че Слави Транспорта, които е и собственик на кокетния жилищен комплекс “Делта Хил”, (където съсед му е Слави Трифонов, куп мутри и политици), е сключил множество аналогични договори, благодарение на уж “случайните си комшии в Делта Хил“.

 

Източниците ни допълниха, че в момента службите разследват куп други договори които са му и били възложени от АПИ и от държавното дружество “Автомагистрали”.

 

Последната публична изцепка на Слави Транспорта датира от м. януари т.г., когато гавазите, които го охраняват, се сбиха в притежавания от него “Делта Хил” и вдигнаха на крак съседите посред нощ. Друга версия за търкала сочи, че всъщност мелето предизвикали бодигардовете на бившата му жена Цвети, която била дошла да уреди имотни казуси с доскорошния си съпруг. Пиян и друсан на куче, Транспорта започнал да я псува и да й посяга и логично охранителите на мадамата скочили да я защитят.

Източник: crimesbg.com