Зам.-шефът на "Пътна полиция" е виновен за оставката на президентския съветник Пламен Узунов

Бъдещият началник на отдел “Пътна полиция” в СДВР ще се казва Радослав Начев. Той ще заеме поста след пенсионирането на комисар Тенчо Тенев, за което първа съобщи нашата медия. Самият Тенев многократно е намеквал, че един ден ще бъде наследен от Начев, тъй като той познава работата на ведомството в детайли и се ползва с доверието на полицейския състав.

Наши източници от силовото министерство потвърдиха, че Начев наистина познава издълбоко служителите на СДВР и по-специално нежната половина на КАТ, с чиито представителки имал навик да завързва топли, извънслужебни отношения. Това твърдение важало с особено голяма сила за младичката блондинка Гергана Сотирова, която толкова често посещавала служебния му кабинет, че била в състояние със завързани очи (в каквато поза доста често се озовавала) да опише мебелировката и по-специално меките кресла, диваните и табуретките, злословят подчинените на Тенев. Сексапилната комисарка била на длъжност младши автоконтрольор към отдел “Пътна полиция” ГДНП. В това си качество тя често била командирована заедно с Начев на специални мисии из най-лъскавите европейски столици, въпреки че нямала нито ценза, нито правомощията да упражни описаните в командировъчната заповед задължения.

Нейни колеги с омерзение припомнят няколко случая, в които заедно с властния й любовник били изпратени в град Хоогледе, Белгия и град Буртенбах, Германия. Командировката била с цел идентификация и монтаж на регистрационни табели на новозакупени МПС-та.  Скандалното в случая, е че са изпратени служители които тази дейност не влиза в преките им правомощия и любовница , която работи в сектор, нямащ нищо общо със специфичната дейност на задачата. Излишно е да споменаваме, че според информацията, с която разполагаме, Начев и Сотирова са спали в 5-звездни хотели, ползвали са луксозни спа-процедури и са се хранели в гурме ресторанти със знак Мишелин. В същото време останалите служители на КАТ са били натъпкани по двама в стая и са се изхранвали на бюфет, въпреки респектиращия си стаж в системата. Някои от тях под сурдинка споделят, че част от командировъчните са били прибрани от Начев без да са отчетени.

И това не е изолиран случай. От началото на годината компрометираният зам. Началник на КАТ София Радослав Начев , многократно е бил в такива командировки заедно с фаталната Гергана. Задграничните безобразия са ставали със знанието на началника на пътна полиция в ГДНП комисар Калоян Драганов  и зам. директора на ГДНП Борислав Муеров, за които ще изнесем скандални факти допълнително.

Сотирова от своя страна изобщо не криела нежните си чувства към Начев, а парадирала с връзката и често осребрявала креватните си връзки по върховете на КАТ. Синеочката се набивала на очи със завидния си материален стандарт, нямащ връзка със скромната заплата на младши служител. Охолството й било обезпечавано от бъдещият наследник на Тенчо Тенев, който й осигурявал солидна месечна издръжка, въпреки че си имал официална приятелка, с която живеел на семейни начала. От къде един полицай, па макар и на висша длъжност, има пари да живее като дубайски шейх-многоженец е тема, с която би било добре да се запознае "Вътрешна сигурност" на МВР, коментират катаджии, пожелали анонимност.

На Радослав Начев се приписва "заслугата" за оставката на президентския съветник Пламен Узунов от шефското място в МВР-Пловдив, припомнят униформени служители под тепетата. По онова време Начев е шеф на КАТ – Пловдив, от където скоропостижно е махнат. Смяната на му идва след приключилата вътрешна проверка, образувана във връзка с инцидент на бул. „Никола Вапцаров“, при който загива пешеходец, а трагедията е последвана от меко казано странни обстоятелства около задържането и проверката на шофьорa на колата Милан Дивеков. Скандалът бе една от причините Пламен Узунов да подаде оставка като началник на ОД на МВР – Пловдив. След приключилата проверка Начев е сменен от дългогодишния служител в отдел „Регистрация“ Николина Джамбова, а той е преместен като началник на група в СПС.

Колегите му са убедени, че след като седне на стола на Тенчо Тенев, бъдещият шеф на КАТ Радослав Начев ще има възможност тъпкано да си го върне на хората, виновни за снемането му от длъжност.

Източник: crimesbg.com