Доведеният син на екссоциалния министър Емилия Масларова – Иво Масларов е броил солиден подкуп от 100 000 евро на магистрати от Военния съд, за да излезе от ареста два месеца, след залавянето му в метрото в Берлин и екстрадирането му в България.

 

Именно тази упорита мълва обикаля столицата след странното решение на Военния апелативен съд да пусне 54-годишният сенчест бизнесмен на свобода.

Само няколко дни преди Коледа магистратите му разрешиха да се прибере у дома си. Като мотив е посочено, че е епилептик и животът му е в опасност в килията на следствения арест на „Г. М. Димитров“.   

 

Синът на екссоциалния министър Емилия Масларова броил 100 000 евро рушвет, за да излезе на свобода

Припомняме, че Масларов се укриваше от правосъдието близо две години и бе издирван с червена бюлетина от Интерпол като поръчител на убийството на брокерката Станка Марангозова.

 

Фактът, че след дългогодишното укриване от съда, Иво Масларов все пак бе пуснат на свобода дава основание на мнозина да смятат, че в крайна сметка той ще бъде оправдан за екзекуцията. А не е изключено отново да изчезне безследно, макар да е оборудван с електронна гривна на крака си.

Любопитен факт е, че нито един от обвинените от прокуратурата за убийството на Марангозова не е обитател на следствения арест.

 

Според обвинението Масларов и Денков поръчали убийството й на офицера от НСО Борис Иванов. Той пък на свой ред наел Петър Костов – Стъкларя и Венцислав Пиров срещу сумата от 200 бона. Първият е обвиняем като физическия екзекутор на Марангозова, а Пиров като помагач. Припомняме, че тя бе ликвидирана с три куршума пред дома й на 10 октомври 2019 г. Пиров и Стъкларя признаха за убийството.

 

Поръчителите на убийството се страхували Марангозова да не изпее пред съда мащабната им схема за пране на над 30 млн. лв.

През 2018 г. тя попада под ударите на онкологично заболяване, отключено покрай стреса и тормоза, на който била подлагана в продължение на години. Именно заболяването кара брокерката да вземе решението да изпее лихварския тандем пред съда. Така и не става ясно дали си е давала сметка, че с това й решение подписва смъртната си присъда.

Източник: Уикенд