След като се разбра, че Анджелина Джоли е продала своята част от френското имение с винарната на руски олигарх, Брад Пит е бесен. Актьорът неотдавна нападна бившата си съпруга, че го е измамила и е нарушила договорката им, всеки да откупи дела на другия, като е продала общият им бизнес на външен човек. И то от обкръжението на Владимир Путин. И докато адвокатите му се опитват да върнат съпрузите на масата за преговори, стана ясно, че Анджелина от своя страна има какво да каже за общите им отношения в бизнеса. Както и за последните дни от семейния им живот.

 

Джоли, която доскоро мълчеше за истинските причини да извика ФБР на борда на частния им самолет, споделила пред приятели скандални подробности от последното си съвместно пътуване с Брад. По думите й, след ваканционно пътуване със семейството, докато се връщали в САЩ, Брад, в абсолютно нетрезво състояние започнал да налита на жена си, като я хванал за косите и блъскал главата й в стените на самолета им. В опит да го спрат, две от по-големите деца на двойката се хвърлили към актьора. Обезумялата звезда пуснал жена си, но започнал да задушава един от синовете им. Анджи от своя страна се хвърлила върху гърба му, а за да я свали от себе си, Брад скочил по гръб на пода, удряйки Анджелина в ръба на дивана. В резултат актрисата е останала с наранени ребра и  насинен лакът. Веднага след това подава сигнал към ФБР, като единствената информация, която разкрива е, че Брад е ударил едно от децата им.

 

Двойката изглеждаше готова да се помири и да приключи културно развода, но във войната за попечителство, страстите се разгорещиха и Анджелина си отмъсти продавайки своя дял от шато "Миравал" на руски бизнесмен. "Тя не искаше да има нищо общо с алкохолния бизнес. След като видя как Брад се отнесе с децата и нея, в резултат на пиянските си ексцесии, тя беше твърдо решена да го накаже". Адвокатите на Пит отричат за боя в самолета,  а също така обвиняват бившата му, че се опитва да си отмъсти за развода. Самият Брад заяви, че е имал проблеми с алкохола, но вече е нов човек и иска само да получи правото да стопанисва сам френският им дом и винарната. Адвокатите на звездите са в истинска война, а цената е огромна. Малко над  250 милиона долара...