Тодор Попов, кмет на Пазарджик и пряк началник на убитата Татяна Стоянова, се шири в луксозно имение

Тодор Попов взема заплата 2000 лева, няма никакви декларирани спестявания

Шефът на Татяна Стоянова - кметът на Пазарджик Тодор Попов, разполага с мега луксозно имение на стойност около милион и половина лева. Това установи разследване на бТВ, чиито репортери дори отидоха до тузарския палат и го заснеха. Огромното имение се намира в село Паталеница и е построено през изминалата 2014 година. Освен, че се намира на огромна площ, на територията му има закрит басейн, фитнес зала, изкуствена рекичка, модерно озеленяване, парник и още няколко малки пристройки освен основната, голяма къща.

[caption id="attachment_443921" align="alignleft" width="300"]Имението на шефа на Татяна Стоянова Имението на шефа на Татяна Стоянова[/caption]

Любопитство буди как точно градоначалникът е успял да построи тузарския имот за толкова кратко време, при положение, че заплатата му е две хиляди лева на месец. Освен това Попов няма никакви спестявания, декларирани на негово име. Румен Петков, общински съветник от Пазарджик, също призна, че от доста време забелязва несъответствие между доходите, декларирани от градоначалника на Пазарджик и действителното му имотно състояние.

Самият Попов се опита да оправдае огромното си имение, изтъквайки, че това била просто най-обикновена селска къща, с оранжерия за гледане на домати и краставици. Палатът му пък за пореден път провокира въпроса дали в община Пазарджик се вземат подкупи. Въпрос, особено наболял след показния разстрел на пиарката на Попов - Татяна Стоянова.

Която също е водела доста луксозен начин на живот, несъответстващ на скромната й заплата на общинарка. В хода на разследването в дома й бяха открити пликове с доста големи суми пари, а криминалистите установиха, че причината за убийството й най-вероятно е прибрана от нея огромна комисионна, получена срещу обещание да продаде общински имот на апетитна цена. Обещание, което не спазва, тъй като получава по-добра "комисионна" от друго място. Но така и не връща първата.