Принц Хари сам е предложил да се върне в Бъкингам, като се върне към официалната си роля като член на кралското семейство. Но и крал Чарлз и цялата администрация са заявили, че това никога няма да се случи. Принцът използвал срещата им, за да предложи услугите си, което предизвикало доста вълнение в двора. Но администрацията били категорични, че Хари е заплаха, която е непредсказуема. И трябва да стои настрани.

 

"По време на срещата принцът предложи на баща си да се върне временно към ролята си на работещ член на кралското семейство. Предложението беше отхвърлено веднага, а кралят заяви, че няма вариант това да се случи. Една от причините е, че Хари твърде много обиди семейството си по време на телевизионните интервюта, които даде. Няма начин да се върне обратно. Той получи категоричен отказ", заявиха придворните.

Крал Чарлз приветствал сърдечно сина си, но твърдо отказал да обсъжда варианта да приемат Хари обратно. "Той нанесе достатъчно поражения върху авторитета на монархията. Никой не му вярва, че иска да помогне"., казват придворните още. Уилям също не бил съгласен и съвсем скоро се връща на работа, при това с максимално натоварен график, докато Чарлз се възстановява. Той си взе кратък отпуск, за да се грижи за Кейт, която преживя операция преди няколко седмици.