Отношенията между Меган Маркъл и собственият й баща - Томас Маркъл са една от най-щекотливите теми, които се разискват около кралското семейство. Херцогинята обърна гръб на баща си, отказа да му прости някои изпълнения преди сватбата й и към днешна дата двамата не си говорят. За трудните връзки между баща и дъщеря обаче обяснение даде не друг, а самият принц Хари. Той заяви, че съпругата му е изгубила баща си заради него. 

 

"Ако Меган не ме беше срещнала, днес тя щеше да има все още баща. Аз съм причината за този разрив", твърди Хари.  Двойката разказва история, според която Томас Маркъл е бил сдържан, когато е говорил с дъщеря си, дни преди сватбата й с Хари през 2018-а година. "Когато разбрах, че има някакъв материал, който ще бъде пуснат и той е продал снимки на таблоидите, бях много притеснена. Джейсън Кнауф дойде при мен и настоя да му се обадя и да разбера повече за тази ситуация. Но той не вдигаше. Прати ми съобщение, че е в болница, а след това SMS, че вероятно с Хари ще бъдем щастливи, ако той си отиде. Полудях от тревога. Четири дни преди сватбата. И в един момент осъзнах, че той вероятно не отговаря на телефона си, а номерът му е бил компрометиран", твърди още бившата актриса.

 

Томас Маркъл обаче разказа съвсем друга история. Той заяви, че дъщеря му не искала да общува с него, не отговаряла на обажданията му, затова той се решил да общува с нея чрез таблоидите. Британската общественост обаче е убедена само в едно. Че и двамата използват връзките си с кралския двор, за да трупат пари на гърба на монархията. И се справят прекрасно със създаването на епични скандали.