Херцогът на Съсекс вече 3 години живее в Калифорния.До този момент  Хари не е получил американско гражданство, нито пък сам е поискал. Той заяви преди време, че няма да го направи.

Тъй като е законен съпруг на американска гражданка, тоест Меган редовно подновява визата си, с която живее в Щатите, това не е проблем за престолонаследника.

Само, че след издаването на мемоарите на принца положението се влоши. Факт е, че в книгата си принцът сподели някои ненужни и неуместни факти от личния си живот. От начало Хари си навлече градушка от подигравки за това как е загубил девствеността си, но друго едно негово изявление може да му вгорчи живота.

Става дума за това, че херцогът призна публично, че е употребявал наркотици. А това може да попречи да му бъде удължена визата за пребиваване в САЩ.

Принц Хари на косъм от депортиране от Щатите (Ще му отнемат ли визата  заради наркотиците)

Въпреки, че принцът разказа, че е употребявал мощни опиати единствено в младостта си, но пак според него и до сега не се е отказал от по-леката дрога.Тези вещества му помагали да се отпусне и да си почине.

Онзи ден федералният прокурор Нима Рахмани каза, че въз основа на самопризнанията на херцога той  може да бъде лишен от американска виза. Прокурорът добави, че принца може да е свързан с кралското семейство. Но това не му дава право да бъде  недосегаем, а трябва да спазва закона.

Спорд Рахмани самопризнанията му са напълно достатъчни и той трябва премине съответните тестове, за да удължи визата си. И ако се установи наличие на наркотик няма шанс да остане в Щатите.

Източник: 7days.ru