54-годишният актьор изрече пророчески думи, преди да получи последната си доза.

Разследването на смъртта на актьора, изиграл Чандлър Бинг в ситкома "Приятели", разкри зловещи подробности за случилото се. По този случай бяха арестувани петима души, включително личният асистент на Пери Кенет Ивамаса, който призна, че именно той е приложил смъртоносната доза от лекарството.

Сега станаха известни последните думи на актьора. Той помоли Кенет да "го простреля с голяма доза". Тези думи се оказаха пророчески. Последната доза кетамин беше последната за актьора, който бе намерен мъртъв в джакузито на дома си на 28 октомври миналата година.

 

Според съдебните документи, Пери помолил асистент да приложи първата му доза кетамин в ранните сутрешни часове на 28 октомври и след това поискал втора доза четири часа по-късно. След третата доза Пери искаше да отиде в горещата вана. Ивамаса напусна дома на актьора в Лос Анджелис  и когато се върна, го намери вече в безсъзнание.

Матю не скри факта, че приема кетамин , така се надяваше да се справи с депресията. Д-р Салвадор Пласенсия научи асистента  на Пери как да поставя инжекции от този транквилизатор.

В същото време Салвадор се обърна към друг лекар за още  внушителни дози кетамин, за които актьорът настоя. Твърди се, че една доза от лекарството, което Матю е получил, е достатъчна за анестезия, предват от Космо.ру.

Личният асистент на актьора се призна за виновен и започна да съдейства на разследването, допълват от изданието.