Приятели на принцеса Даяна реагираха много остро, след като „гнусна“ реклама използва фаталната й автомобилна катастрофа за насърчаване на евтаназията.

Показана е снимка на смачканата кола на принцесата с надпис: „Даяна. Тя не избра смъртта си… през 2024 г. трябва да имаме избор“. Политици и приятели определиха кампанията като гнусна и отвратителна.

„Това е жестоко, безчувствено и опортюнистично“, каза нейната приятелка Роза Монктън. „Даяна беше експлоатирана през живота си и смъртта й сега се експлоатира по много долни причини“, добави тя пред Daily Mail.

Кралското семейство също е останало без думи, след като е видяло рекламата. След вълна от недоволство  тя бе набързо свалена. Тя е създадена е от френската група за евтаназия ADMD, която призна, че „може да е обидила някои хора“.

Припомняме, че Даяна Спенсър почина на 31 август 1997 г. Тогава е едва на 36 години. Тежката катастрофа е предизвикана след гонка с папараци. Заедно с нея загина и богатият наследник Доди Ал Файед. В колата пътуват четирима души. Свидетели си спомнят, че се чул силен трясък, който прозвучал като експлозия. Говори се, че Даяна е била бременна.

Източник: telegraph.bg