Наистина неловко! Актьорът Том Круз тази година се принуди да отсъства от церемонията по раздаването на наградите "Оскар", защото там беше бившата му съпруга Никол Кидман. Двойката от години полага огромни усилия, за да не се засичат на официални церемонии и очевидно наградите на академията са един от тези случаи.

 

Въпреки че филмът на Стивън Спилбърг "Маверик" беше номиниран за най-добър филм, а Том играе главната роля в лентата, актьорът отказа да присъства. Официално, той е много зает със снимки в Англия и не може да се върне в Лос Анджелис. Но в същото време бе забелязан на официален обяд за номинираните на 13-ти февруари. На който обаче липсваше Никол Кидман.

 

Според запознати, Круз прави всичко, за да избегне бившата си съпруга, включително и да не посещава събития на които знае, че тя е поканена. Никол, която имаше номинация за най-добра актриса, се появи на червения килим в компанията на съпруга си Кийт Ърбън.

 

Преди около 10 години актрисата най-после се осмели да говори за развода с Том Круз след години мълчание. "Вярвах, че имаме перфектен живот. Живеехме в балон и бяхме невероятно зависими един от друг. Просто бях толкова влюбена в него.... Новината, че той не е щастлив с мен и иска развод ми причини такъв шок, че ми отне години, за да се съвзема", казва звездата в едно от редките си интервюта по темата.

 

По време на среща на върха на жените в Ню Йорк, Никол разкрива и друго "Истината е, че бях абсолютно зависима от този човек. Бягах от себе си по това време. Не бях в състояние да се справя с реалността на живота си", каза тя пред публиката.

Актрисата днес е невероятно щастлива с втория си съпруг и с двете им деца, родени от сурогатна майка. Не поддържа никаква връзка с осиновените си деца Конър и Изабела. "Те са възрастни хора, които избраха сциентологията пред мен и предпочетоха да прекъснем връзките помежду си. Като майка мога единствено да ги обичам и да се опитам да ги разбера", казва още Никол.

 

Актрисата не коментира отсъствието на бившия си съпруг от церемонията по раздаването на наградите "Оскар", въпреки опитите да бъде въвлечена в разговори по темата.