История как може човек с власт, покровителстван от парламентарно представена партия, претендираща за участие във властта, каквато е ИТН, да безчинства в родното си село Богоина, общ. Трън, поставяйки се над закона, разказва наш читател.

 

Героят на днешният разказ е Мартин Томов - общински съветник и бизнесмен от Трън, който в свободното си от сесии време той развива бизнес в сферата на рибарството и аква културите. Собственик е на фирма ТЕРМА 2010 ЕООД с ЕИК 200986342, четем в търговския регистър.

 

Паралелно с това представителят на ИТН Мартин Томов върти незаконна, или още по-право - нелегална кръчма в двора на бащината си къща в с. Богоина. Съмнителното и откровено гнусно от санитарно-хигиенна гледна точка заведение отваряло, когато си иска – най-вече събота, неделя и в празничните дни. Изобщо - само тогава, когато няма как общинарят да бъде обезпокоен от проверяващите в лицето на НАП и Българската агенция по безопасност на храните.

Цялата конспиративност не била никак безпочвена - кръчмата била като излязла от филм на ужасите. Хлебарки като плъхове лазели не само в кухнята, но и по масите, а често от храната изскачали живи гадини, най-вероятно насекоми, които отвращавали съселяните му, имали неблагоразумието да си поръчат ракия със салата при Марин Томов. “Такава огромна хлебарка излезе от манджата, че чак котката й направи път”, пише наш читател, пожелал анонимност. Разказът му продължава така (запазваме автентичния правопис):

 

“В заведението няма течаща вода, няма тоалетна и не отговаря на никакви хигиенно - санитарни норми. Персонала в заведението едва ли има здравни книжки и едва ли са назначени на трудови договори и самият собственик който е общински съветник също работи нелегално.

В заведението се предлага храна с неизвестен произход, не ce съхранява  правилно, което води до застрашаване живота и здравето на хората хранещи се там”, пише пострадалият.

 

Освен хигиена нулева, както пееше Ицо Хазарта, общинарят от ИТН извършвал и незаконно строителство в бащиния си дом в с. Богоина, отново по тъмни доби за да не му дойдат гости от РДНСК.

 

„Същото (бел.ред. – заведение) е позиционирано на ливада без необходимите за поставяне  документи, строи безразборно и в двора на къщата в която живеят родителите му”, продължава сигналът.

 

За да е пълна картинката, Мартин Томов криел оборотите си от данъчните и кръчмата му работела без касов апарат, отказвайки да издава на клиентите фискални бонове.

 

“При посещението ми във въпросното заведение бях силно възмутен, не получих и касова бележка за сумата която заплатихме със семейството ми.

Bярвам, че Вие като компетентни институции ще предприемете необходимите действия и ще се прекрати това беззаконие което цари и един не малък доход, който не се декларира никъде”, завършва нашият читател, макар да е убеден, че жалбата му ще остане глас в пустиня.

 

Редакцията ни се присъединява към призива НАП, РДНСК, БАХБ, а защо не и МВР да се поразходят до бащината къща на Мартин Томов в с. Богоина, община Трън и да докажат, че политическите протекции не важат пред силата на закона.

 

Биографията на общинският съветник от Трън с нищо не издава, че човек с неговите занимания и образование би паднал толкова ниско, че да трови съселяните си с развалена храна, обилно налазена от хлебарки и други вредни насекоми, нито че ще си позволи да краде от държавната хазна.

 

Роден е през 1975 г. в гр. Трън

Като юноша, се занимава професионално със спорт. Играе за хокейния отбор „Славия“. Висшето си образование завършва в Техническия университет в Габрово с профил „Стопанско управление“, като след завършването специализира с магистратура в направление „Човешки ресурси“.

След завършването на своята образователна степен, започва работа в БТВ в периода 2001 – 2005 г. След това става част от екипа на телевизия FOX Life („Фокс Лайф“) до 2007 г. След това заминава за няколко години в чужбина, където работи като специалист по технологии и комуникация в Австрия. Завръща се през 2015 г., като започва предприемачески дейности в различни сектори.

 

“Впечатляващ жизнен път - от телевизия bTV, през “Фокс Лайф”, пътьом минал приз Австрия и акостирал в голямата политика, този ценен кадър от ИТН в община Трън не се срамува да мишкува на дребно, поставяйки себе си и партията си над закона”, не скри разочарованието си нашият читател.

Източник: crimesbg.com