Евгений Пригожин не е мъртъв и много скоро ще възкръсне от света на покойниците. Това твърдят приятели на бившия лидер на "Вагнер". Според тях той е останал на тайна мисия в Африка, а самолетът, който е изгорял, е бил използван за фалшива маневра.

"Ще видите, че ще възкръсне от мъртвите. И няма да му е за първи път. До дни ще пусне ново съобщение от Африка, че е жив", казват близки до лидера.

Самият Пригожин също не за първи път "възкръсва". Преди няколко години той стана обект на пореден атентат докато беше в Конго. Тогава самолетът, в който бяха и някои от неговите сътрудници също се разби, като дни по-късно лидерът на "Вагнер" пусна видео, в което доказа, че е жив. Това се случи през 2019-а година.

Когато самолетната катастрофа се случи на 24 август, най-честият коментар беше, че Пригожин най-вероятно е обект на руското правителство. И че са си разчистили сметките с него, заради атаката срещу Кремъл на 24 юни.

Официално властите потвърдиха смъртта на всички в самолета, който уж беше на Пригожин, но има съмнения, че той е бил в него. Според някои източници, военният лидер изпълнява тайна мисия на руското правителство в Африка и по тази причина все още е там. За нуждите на проекта, той е обявен за мъртъв, но в действителност все още е жив.

Въпреки всички тези митове и предишното "възкръсване" на Пригожин, остава неясен въпросът какво ще се случи с "Вагнер". Алтернативната военна групировка беше разпределена в Беларус, след като поведе "поход на мира" срещу Кремъл, през юни тази година. Смята се, че или беларуските власти ще овладеят групировката, използвайки я за свои цели, или "Вагнер" ще се самоунищожи, тъй като вече няма никакво ръководство...