Мелания Тръмп заряза Доналд Тръмп на делото срещу щата Ню Йорк. Първата дама не се появи нито в съда в Манхантън, нито на изслушването на съпруга си в резиденцията "Тръмп". Отсъствието й беше коментирано и забелязано от мнозина поддръжници на бившия президент на САЩ. Според тях Мелания явно е решила да отсъства заради естеството на скандала.

 

Приближени до семейството обаче разкриват една много различна картина. "Мелания прекрасно знае за кого е омъжена и е напълно "ок" с живота и навиците на Доналд. Засега тя е щастлива във Флорида и не смята да се развежда. Двамата живеят животите си, а нейното внимание е фокусирано върху 17-годишният Байрън и малък кръг от приятели и семейството й. Родителите й са плътно зад нея, така че няма драма в отношенията й с Тръмп".

 

Защо тогава първата дама не подкрепи съпруга си по време на делото в Ню Йорк? Този въпрос, поне засега, остава без отговор.

 

Що се отнася до другата най-важна жена в живота на Тръмп - голямата му дъщеря Иванка, тя също се оттегли от обществения живот и политическата кампания на баща си. По думите й "семейството й живее собствен живот и нямат нищо общо с най-новата глава от живота на Тръмп"...