Далеч не беше посрещнат с пита с мед и рози екс премиерът Кирил Петков в наводненото село Богдан. Тъкмо обратното - живеещи в селото скочиха срещу него, а една жена дори го изпъди от дома си - щяла да се справи по-добре сама, както винаги досега.

Петков се опита да каже на бедстващите, че е дошъл тук, за да работи заедно с тях и да изгребва калта с лопата. Дори увери, че е правил същото в няколко къщи преди това. "Много сте чистичък за лопата! Ето ни нас, които гребем от сутринта, що не сме така спретнати", засече го здравеняк. А друг на няколко пъти му подаде своята лопата, за да гребе, но Петков не я взе.

Може би, защото в този момент изскочи възрастна жена с количка, която директно посочи улицата на Кирил Петков и го посъветва да тръгва по нея в обратна на дома й посока. Огорчена от всички родни политици, жената заяви, че не вярва на никого и че, както винаги, ще се оправят сами.

"Не ви искаме тук, никой не искаме. Дойдохте да се наснимате, да ви видят, е - направихте го, а сега си вървете. Гласувахме за вас за предните избори, само това ще кажем. Гласувахме, а вие ни предадохте, нищо не направихте за тая страна и за хората", извика жената.

А мъже отстрани питаха Петков защо никой не е попречил на незаконната сеч на горите и защо нито един политик не е в затвора. "Бойко се наспа в ареста и си тръгна, защо?!", гневят се хората.