Дори и частният съдебен изпълнител не успява да реши проблема

Оказва се, че певецът Людмил Иларионов, по-известен като Люси Иларионов, е прецакал здраво един от най-близките си приятели – оперният изпълнител и бизнесмен Георги Вангелов.

В основата на разправията между двамата стоят едни 15 хиляди лева, които Люси Иларионов взел преди време от Вангелов, но по една или друга причина си прави оглушки и все още не му ги е върнал.

Люси Иларионов прецака близък приятел

За сметка на това пък заплашил приятеля си Георги Вангелов, че ако историята се разчуе ще заведе дело за клевета.

Оказва се обаче, че насреща стоят два договора за сумата, при това с нотариална заверка.

Освен това Вангелов е спечелил две дела, според които Люси Иларионов трябва да му върне сумата, която не е от най-малките.

Историята започнала преди година, когато певецът и режисьор взел на два пъти заем от дългогодишния си приятел на обща стойност 15 хиляди лева.

Преди това той правел безуспешни опити да получи кредит от банки, но навсякъде удрял на камък, тъй като ковид кризата била в разгара си и финансовите институции затегнали сериозно кранчето.

Вангелов му гласувал пълно доверие и му дал парите в името на дългогодишното им приятелство. Подписали и два договора, съгласно които сумата трябвало да бъде върната изцяло след половин година.

Датата на падежа дошла и си отишла, но от парите няма и следа. За беда през това време и приятелят на Люси се оказал с тежка диагноза и се нуждаел от парите. Доста време след първоначалната уговорка, Люси Иларионов успял да върне едва 2 хиляди лева. След това спрял да си вдига телефона и се криел всячески от кредитора си.

Когато все пак Вангелов успял да се свърже с него, той давал уклончиви отговори. В крайна сметка станало ясно, че той няма да върне парите в начина, описан в договорите.

След като през миналото лято състоянието на Вангелов се влошава и се налага лечение зад граница, той започва да си иска парите все по-настоятелно.

Този факт изглежда не трогнал Люси Иларионов и той продължавал да увърта. След като изтичат всички срокове, които забележете на два пъти били удължавани с по половин година (продълженията на договорите също били изрядно заверени при нотариус), Вангелов завежда две дела срещу приятеля си през есента на миналата година.

При все, че не искал да се стига дотук, нямал друг избор. Делата са две, тъй като парите били дадени на части, но с еднаква дата на падеж.

Съдът естествено отсъжда в полза на Вангелов, а със задачата да събере дължимата сума е натоварен частен съдебен изпълнител.

Странното е, че той също не успява да прибере дълговете от Иларионов.

Интересно е и как режисьорът, който снима най-хитовите чалга клипове, а през миналата година направи луксозно заведение в Елин Пелин се затруднява да върне сума от 15 хиляди лева. Нещо повече – след като разбрал, че историята се е разчула, той дори заплашил Вангелов.

Източник: Уикенд